PREVENTIVNA AKTIVNOST

Policijski službenici i predstavnica Crvenog križa obišli građane s područja Vrbovskog

Slične preventivne aktivnosti bit će održane i u drugim mjestima kako bi se što veći broj građana informirao o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti

Završetkom ljetne turističke sezone, kada su većinom u turističkim mjestima uz obalu savjetovali i informirali turiste i građane, dolaskom jeseni policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, dio svojih preventivnih aktivnosti usmjerili su i prema području Gorskog kotara.

Tako je u petak, 22. listopada Toni Stanić, policijski službenik Odjela prevencije zajedno s Mladenom Majetićem, kontakt policajacem iz Policijske postaje Vrbovsko i u suradnji s Ivanom Vaccino, predstavnicom Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko, obišao desetak domaćinstava na području Grada Vrbovskoga, u mjestima Vrbovsko, Moravice, Senjsko i Radigojna.

U neposrednoj komunikaciji s mještanima, policijski službenici savjetovali su ih o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta te odgovarali na njihova brojna pitanja. Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem), mještani su upoznati i s aktualnostima iz domene prometa, upravnih poslova, kao i drugih  područja važnih za kvalitetniji i sigurniji život građana.

VIDEO DANA:

Nakon korisnih preporuka, Ivana Vaccino, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje, suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.

U narednom razdoblju bit će održane slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Vrbovskog, kako bi se što veći broj građana savjetovalo i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari