DRUŽENJE S DJECOM

Policijski službenik posjetio djecu u vrtiću „Mavrica“ na Pehlinu

Djeci je na primjeren način istaknuta važnost policijskog posla za sigurnost cjelokupne zajednice

U sklopu preventivnih aktivnosti policije i na zamolbu Dječjeg vrtića „Mavrica“,   policijski službenik  za prevenciju I. policijske postaje Rijeka,  Robert Rožić, jučer je na Pehlinu posjetio spomenuti vrtić te polaznicima tri mješovite skupine djece održao radionicu na temu „Policajac moj prijatelj“.

Radionici je prisustvovalo šezdesetak djece s voditeljicom Centra Turnić Aleksandrom Simčić i odgajateljicama Ivom Tomašev, Marijom Lončar i Jasminom Dolinar.

Djeca su radosno i sa znatiželjom dočekala policijskog službenika te odmah s njim započeli razgovor,  u kojem su mu objasnili da im je poznato tko je policajac i što sve ima od opreme: kapu, palice, lisice i oružje. Nakon uvodnog razgovora, ne samo o tome tko je policajac već i o tome što je njegov posao,  policijski službenik Robert Rožić razgovarao je s djecom o pravilima u prometu. Zanimalo ga je da li znaju kako pravilno prijeći cestu, kako sigurno voziti bicikl i slično. Uz to, djeca su imala priliku vidjeti reflektirajući policijski prsluk  i razgledati stop palicu, koji se koriste u obavljanju poslova prometne policije.

VIDEO DANA:

Također, s djecom je razgovarao o otisku prsta i njegovoj važnosti u kriminalistici, na što su neki odmah dali odgovor i pojašnjenje: „Služi da se otkrije lopov“.  Djeca su na obrascu „Moj prvi otisak“  ostavili svoj otisak prsta, koji su potom dobili za ponijeti kući kao uspomenu na druženje s policijskim službenikom.

Završno iznenađenje djeci je bio izlazak u dvorište gdje ih je čekalo parkirano policijsko vozilo. Razgledavali su unutrašnjost vozila, a najveće veselje je nastupilo nakon paljenja plavog rotacionog svjetla i sirene.

Tijekom cjelokupnog, gotovo jednosatnog druženja, na djeci primjeren način istaknuta je važnost policijskog posla za sigurnost cjelokupne zajednice, tako da je nekoliko djece potaknuto važnošću i dinamikom policijskog posla, kazalo da će i sami kad odrastu biti policajci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari