33. OBLJETNICA

Galerija |Položeni vijenci povodom obilježavanja 33. obljetnice osnutka 128. brigade HV „Sveti Vid“

Idi na originalni članak

Povodom 33. obljetnice osnutka 128. brigade HV „Sveti Vid“ na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata na Delti su položeni vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na sve poginule pripadnike 128. brigade.

Oglas

Vijence su položile delegacije Grada Rijeke predvođena zamjenikom gradonačelnika Goranom Palčevskim i Primorsko-goranske županije te predstavnici Udruge 128. brigade HV Sveti Vid, predstavnici drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i majke i udovice poginulih hrvatskih branitelja.

Kako je istaknuo predsjednik Udruge 128. brigade HV-a Walter Štefan, ove je godine održano mnoštvo programa povodom obilježavanja obljetnice, a centralno događanje bilo je u Aleji hrvatskih branitelja na Drenovi gdje je otkriveno spomen-obilježje poginulim pripadnicima brigade. „Danas na ovom mjestu, na Delti od kuda smo kretali na bojišta i gdje smo se vraćali, palimo svijeće i prisjećamo se naših suboraca koji se nažalost sa bojišta nisu vratili“, rekao je Štefan.

Podsjetimo, 128. brigada osnovana je 22. listopada 1991. godine na temeljima Teritorijalne obrane, a nakon prvog postrojavanja na prostorima današnjeg Sportsko-poslovnog centra “Lovorka Kukanić”. Kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo prošlo više od 7.000 branitelja, najviše s područja Rijeke i okolice, a na svom ratnom putu, koji je većinom vodio preko ličkih ratišta, svoj život je ostavilo 25 branitelja.

Exit mobile version