U EXPORTU

Galerija | Pomorski fakultet u Rijeci svečanom akademijom proslavio 75 godina djelovanja

Svečanom akademijom u zgradi Exportdrva na Delti proslavljeno je 75 godina kontinuiranog djelovanja Pomorskog fakulteta u Rijeci, vodeće visokoškolske ustanove za obrazovanje u pomorstvu u Hrvatskoj i široj regiji, ali i najstarijeg visokog učilišta u Rijeci

Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici iz državnih, županijskih i gradskih institucija, kao i predstavnici Sveučilišta, međunarodnih asocijacija, pomorskih organizacija, udruženja te pomorskog gospodarstva.

Županijska pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić prenijela je čestitke župana Komadine za ovu veliku obljetnicu te poručila:

„Prošli ste mnoge razvojne faze i danas se možete pohvaliti da ste visokoškolska ustanova koja u svom obrazovnom procesu ide u korak s najnovijim tehnološkim dostignućima. Primorsko-goranska županija je županija znanja ali i županija sa tradicijom pomorstva, a naši su pomorci najbolji promotori ovog kraja u svijetu rekla je Linčić Mužić.

Dodala je kako Pomorski fakultet suradnjom s gospodarstvom i regionalnom samoupravom značajno doprinosi i društvenoj zajednici. „ Kao rezultat te suradnje su i sve naše obnovljene luke koje vode 8 županijskih lučkih uprava. Napredak je značajan za lokalno stanovništvo i našu tradiciju i kulturu plovidbe kao i za turizam“, istaknula je Linčić Mužić.

O povijesti i sadašnjosti Pomorskog fakulteta govorila je dekanica Ana Perić Hadžić koja je podsjetila na sve ključne trenutke u razvoju ovog, na međunarodnoj pomorskoj sceni poznatog i priznatog visokog učilišta, od osnutka, 1949. godine, kada je s radom počela Visoka pomorska škola. Tijekom 75 godina djelovanja na Pomorskom fakultetu ukupno je promovirano više od 14.000 diplomanata iz cijele Hrvatske i iz 24 države svijeta te je obranjeno više od 250 znanstvenih magistarskih i doktorskih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari