POPUST 50%: Počela organizirana akcija sterilizacije mačaka – pogledajte gdje i po kojim cijenama!

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Iz Udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje

Uz suradnju sa četiri veterinarske ambulante u Rijeci, Udruga “Mijau” Rijeka i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka

Ove godine akcija je počela već 15. siječnja, zbog velikog interesira građana i traje do 28. veljače 2018 godine. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50%.

Cijena ovisi od ambulante do ambulante. Zahvat za ženke iznosi od 205-260 kn, dok za mužjake iznosi od 160-205 kn. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

S ciljem pomoći građanima, ali i kontrole populacije slobodno živućih mačaka, te spriječavanja njihovog razmnožavanja, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.

Vlasnici mačaka i oni koji mačke hrane ispred svojih kuća, odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama, jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka, zbog spolno prenosivih bolesti.

Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište.

Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće. Po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi već 15 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Ukoliko netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti volonterima udruge koji će im pružiti pomoć.

Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela:

+385 91 543 5819, +385 91887 5688

Građani i direktno mogu nazvati navedene ambulante koje sudjeluju u akciji te se direktno naručiti za termin.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:

Veterinarska ambulanta privatne prakse, “Kućni Ljubimci“ Kozala 51, Rijeka, Dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin, tel: +385 51 514-399

Veterinarska Ambulanta privatne prakse „Trsat“, Kuflekova 1, Dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: +385 51 216 042

RiVet Specijalistička veterinarska praksa,Kantrida, Istarska 15, Rijeka, tel: +385 51 561 452 Dr. vet. med. Srećko Krešić i Dr.vet.med. Jagoda Rosović

Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, Dr.vet.med. Eugen Turković,tel: +385 51 257571

Savjet Udruge „Mijau“ – Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u izabranoj ambulanti (molimo u unaprijed dogovoriti termin), trebali bi životinje na zahvat donesti natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana.

Vrlo je važno prvih 24 h nakon operativnog zahvata držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti je u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana radi končića.

Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“, kako biste i usmenim putem dobili upute.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views