ZADOVOLJNI POSJETITELJI

Galerija | Posljednji vikend Grobničkog frankopanskog adventa ispunio sva očekivanja posjetitelja

Završeno je drugo izdanje Grobničkog frankopanskog adventa kojeg je obilježilo loše vrijeme ali je zato posljednji vikend ispunio sva očekivanja

Subota je donijela Frankopanski Advent u kojem su sudjelovale frankopanske udruge s Trsata, Krka i domaće Frankopanske straže, a koje su kuhale frankopanski kotlić i okušale se u streličarstvu. U cjelodnevni događaj se uklopilo i zajedničko gledanje utakmice za 3. mjesto Svjetskog nogometnog prvenstva. Nakon utakmice je započeo i mimohod frankopanskih postrojbi te menuet gostiju s Trsata.

Nakon frankopanskog dijela subote, započela je zabavna večer uz nenadmašni Infinity Band uz koji se pjevalo i plesalo bez obzira na hladnoću koja je postajala sve jača.

Sunčana nedjelja donijela je prograM Dječjeg adventa pa je Kaštel Grada Grobnika postao središte vesele, razigrane i pozitivne adventske atmosfere.

Program je započeo predstavom za djecu koja je oduševila najmlađe, a zatim je započela radionica pisanja pisama Djeda Mrazu i to perom te na čakavskom dijalektu. Tijekom cijelog programa odvijao se i sajam dječjih radova polaznika čavjanskog dječjeg vrtića te učenika osnovne škole, a roditelji i posjetitelji su u velikom broju pohrlili kupiti sjajne dječje radove.

Posebno atraktivan bio je i posjet pravog viteza te su brojni poželjeli zajedničku fotografiju s “limenim”. Točno u 14 sati Djed Mraz je, u pratnji vilenjaka, krenuo na put noseći vreću s dječjim pismima i brojnim željama koje valja ispuniti za Božić.

Nakon nekoliko prigodnih riječi načelnice Općine Čavle Ivane Cvitan Polić te direktorice TZO Čavle Ree Čargonja kojima su zahvalile svima koji su dali svoj doprinos još jednom adventskom događanju, uz čitanje bajki i nastup zbora osnovne škole obilježen je završetak još jednog Grobničkog frankopanskog adventa, manifestacije koja je održala većinu planiranih programa u eri brojnih otkazivanja zbog vremenskih neprilika. Ili, kako je to napomenula načelnica, u skladu s izrekom “Krepat, ma ne molat”.

Podsjetimo, Grobnički franopanski advent se održao u organizaciji TZO Čavle te Općine Čavle, uz podršku Primorsko – goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera, Gitone Kvarner, Mineral IGM, Automotodroma Grobnik, MK Kvarner te partnera Gospoje i projekta Putevima Frankopana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari