132.700 EURA

Galerija | Potpisan ugovor o donaciji između Erste banke i PGŽ; Donacija je namijenjena potpori realizacije sportskih projekata u ovoj godini

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Uprave Erste & Steiermärkische Bank d.d. Rijeka Christoph Schöfböck potpisali su Ugovor o donaciji kojim će Erste banka donirati Primorsko-goranskoj županiji iznos od 132.700 eura (1 milijun kuna) namijenjen potpori realizacije sportskih projekata u 2023. godini.

Župan Komadina je zahvalio Erste banci na društveno odgovornom ponašanju, predanom i upornom praćenju potreba u sportu, kao i kvalitetnoj suradnji s Primorsko-goranskom županijom.

“Erste je naša poslovna banka koja je svjesna potreba u društvenim djelatnostima, a ovom donacijom pomaže financiranju djelatnosti u sportu za koje najčešće nedostaje sredstava – omladinski pogoni, ulaganja u kvalitetu te opremu klubova“, kazao je Komadina, zaključivši „Najviše izdvajamo za sport. Takva nam je zemljopisna i klimatska pozicija da imamo najviše sportova i sportskih klubova te je svaka pomoć dobrodošla”.

Predsjednik Uprave Erste banke Schöfböck se složio da je suradnja s Primorsko-goranskom županijom odlična, istaknuvši kako je Ersteu PGŽ posebna županija, budući da se u njoj nalazi sjedište banke s brojnim klijentima.
“Važno nam je poslovanje banke, ali i svih poslovnih subjekata na području županije. No, ne smijemo zaboraviti društvenu odgovornost u jednoj od najsportskijih županija u Hrvatskoj. Veseli nas što i u ovoj godini možemo podržavati različite sportske klubove. Radi se o vrlo važnoj investiciji u socijalni i sportski razvoj županije, a ovaj doprinos smatramo redovitim poslovanjem”, zaključio je Schöfböck.

Navedena sredstva Primorsko-goranska županija usmjerava u programe javnih potreba u sportu te ista, u skladu s odredbama Zakona o sportu, stavlja na raspolaganje Zajednici sportova Primorsko-goranske županije. Sredstva se koriste za nabavu sportske opreme, potpore županijskim sportskim savezima za rad s mlađim uzrastima i potpore klubovima nositeljima kvalitete ekipnih loptačkih sportova. U prošloj godini doniranim sredstvima je, pored gore navedenih, financirano i unapređenje stručnog rada u sportu, odnosno rad županijskih trenera i instruktora.

PGŽ i sportska zajednica zahvalni su na donatorskom i društveno odgovornom poslovanju Erste banke koja prepoznaje potrebe zajednice kojoj redovito pruža izravnu financijsku potporu za sportske aktivnosti. Time se pozitivno utječe na prevenciju i očuvanje zdravlja kao i poboljšanje kvalitete života svih dobnih skupina stanovništva u Županiji.

Izdvajanja Primorsko-goranske županije u funkciji sporta i rekreacije tri su puta veća od prosjeka svih ostalih županija u Hrvatskoj. Primorsko-goranska županija je od 2017. godine putem programa javnih potreba u sportu uložila oko 5 milijuna eura za sport i rekreaciju, odnosno prosječno oko 700.000 eura. U 2023. godini uloženo je 863.150 eura.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Anton Lucijanović, zamjenik direktora Direkcije poslovanja Erste banke, Sonja Šišić, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu te Ermina Duraj, zamjenica pročelnika Ureda županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari