Potpisan ugovor o izgradnji 3. faze groblja Viškovo

U prostorijama Općine Viškovo potpisan je Ugovor o izgradnji 3. faze groblja Viškovo

Ugovor su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić.

„Posljednjih 15-ak godina Viškovo bilježi kontinuirani rast broja stanovnika pa smo tako postali Općina s najviše stanovnika u cijeloj Republici Hrvatskoj.  To nas s jedne strane veseli, a s druge zahtijeva pojačana ulaganja u komunalni segment u što spadaju i groblja. Realizacijom ove investicije dobit ćemo 143 nova ukopna mjesta i 120 grobnih niša te će se završiti kompletno uređenje treće faze mjesnog groblja Viškovo. Jedna od osnovnih zadaća jedinice lokalne samouprave je osigurati što bolji komunalni standard u što spadaju i groblja te zadovoljiti potrebe naših mještana. Ovim projektom koji je vrijedan nešto manje od 6 milijuna kuna te ćemo potrebe zadovoljiti. Naime, ova nova ukopna mjesta bit će dostatna do izgradnje novog groblja u Bujkima“, rekla je općinska načelnica Sanja Udović. 

Radovi na proširenju mjesnog groblja Viškovo obuhvaćaju izgradnju dvaju polja s grobnim mjestima u zemlji, pet blokova niša, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu, uređenje pješačkih staza te središnjeg trga novog dijela groblja.

Rok za izvođenje je 150 kalendarskih dana. Radovi se izvode na mjesnom groblju Viškovu na kojem se obavljaju ukopi. Izvođač radova je posebno dužan sve radove izvoditi s posebnom pažnjom i pijetetom prema mjestu izvođenja radova te u svemu poštovati komunalni red na groblju i mjesne običaje. Osim toga, obvezan je jedan sat prije i jedan sat nakon završetka pogreba i drugih događanja na groblju, zaustaviti radove. 

 

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Tvrtka MDK Građevinar je iz Velikog Trgovišća, imamo 200-ak radnika, što naših što vanjskih suradnika. Uvažit ćemo sve vaše zahtjeve, poštivati sve ugovorne obveze te radove završiti u ugovorenom roku.“, rekao je direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari