OČUVANJE NAŠEG ČA

Potpisan ugovor o suradnji Kastva, Opatije i MIK-a; U prodaji ulaznice za opatijsku i riječku festivalsku večer

Kastav i Opatija oduvijek baštine tradiciju i “domaću besedu”, a dokaz tome je i današnje potpisivanje suradnje između Grada Kastva i Grada Opatije te Festivala Melodije Istre i Kvarnera.

Gradonačelnici Kastva g. Matej Mostarac i Opatije g. Fernando Kirigin, zajedno s direktorom MIK-a g. Andrejom Bašom, potpisima su potvrdili nastavak suradnje gradova i festivala kojom će gradovi naizmjence ugostiti festivalske večeri, ali će zajedno sudjelovati u njihovoj organizaciji, dok će svake godine festival osigurati promociju oba grada putem svojih promidžebnih kanala, od kojih svakako treba napomenuti promidžbene spotove u programu HTV-a.

Oba gradonačelnika naglasila su važnost MIK-a na očuvanju tradicije ovog kraja te njegov značaj na promociji kulture te glazbenog i jezičnog izričaja Kvarnera i Istre. Direktor festivala je izrazio zadovoljstvo suradnjom koja se oslanja na primjer lokalnih samouprava otoka Krka te Crikvenice i Novog Vinodolskog, a Kastav i Opatija su potvrdili svoje prepoznavanje festivala kao bitnog čimbenika očuvanja našeg ČA.

Podsjetimo, četverodnevna turneja mikovske karavane započet će u srijedu 1. rujna u Opatiji na Ljetnoj pozornici, u četvrtak, 2. rujna Riječani će na Trgu Riječke rezolucije doživjeti MIK u njegovoj matičnoj luci, a zatim mikovska karavana dolazi u Crikvenicu gdje će na Trgu Stjepana Radića u petak, 3. rujna održati generalnu probu, a u subotu, 4. rujna, veliku završnu večer festivala.

Ukupno 47 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom voditeljski trija Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. Svi oni koji neće imati mogućnost nazočiti festivalskim večerima uživo, završnu će večer moći pratiti na malim ekranima, u izravnom prijenosu HTV-a na 2. programu.

Ulaznice za festivalske večeri u Opatiji i Rijeci su već u prodaji, a mogu se  kupiti u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji…). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70,00 kn.  Zbog epidemioloških mjera je broj ulaznica ograničen, a festivalske večeri će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u vrijeme održavanja festivala. Stoga organizator poziva poklonike festivala da svoje ulaznice nabave na vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari