VRIJEDNA INVESTICIJA

Potpisan Ugovor za izgradnju privezišta u luci Jadranovo, u planu 40 novih vezova

U sjedištu Primorsko-goranske županije ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić i u ime zajednice ponuditelja Ivica Filipović iz ING GRADNJE D.O.O potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje privezišta Jadranovo.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i zamjenica župana Marina Medarić, resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić , voditelj odsjeka za promet i veze Siniša Rajačić i Boris Sabolić iz BSK COMMERCE D.O.O.

“Primorsko-goranska županija kroz sustav lučkih uprava upravlja sa 103 luke. Do ove godine Županija je uložila oko 2.5 milijuna eura, a sve je to rezultat strateškog planiranja i upravljanja pomorskim dobrom. ŽLU Crikvenica je jednim pametnim promišljanjem u svoj sustav ukomponirala 8 lučkih bazena, a ovaj u Jadranovu je jedan od njih i njegovim uređenjem dobit ćemo 40 novih vezova. Ovo je zaista prava uloga ŽLU-ova, upravljanje pomorskim dobrom na način da se osiguraju komunalni vezovi za lokalno stanovništvo”, rekla je zamjenica župana.

Ravnatelj Kružić se, govoreći o planiranim radovima kojima će se izgraditi novi vezovi, zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na pomoći u stvaranju novih preduvjeta za gradnju.

“Stupanjem na snagu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji je stupio na snagu u srpnju prošle godine, stvoreni su novi preduvjeti za proširenje lučkih područja u dijelu novih 8 bazena, kako je to Prostorni plan gradnje Grada Crikvenice i predvidio. Zahvaljujem se Županiji na pomoći izmjene same Odluke o utvrđivanju lučkih područja na području Primorsko-goranske županije, što je stvorilo preduvjet za ovu investiciju.

Radi se o investiciji u luci Jadranovo gdje planiramo izgraditi novih 140 metara obalnog zida i stvoriti novih 40 komunalnh vezova. Uz to, u preostala 4 bazena planiramo sanaciju postojeće obale, dok smo za 2 lučka bazena ugovorili izradu novih glavnih projekata dogradnje kako bi stvorili preduvjet za daljnja ulaganja i unaprjeđenje lučkog sustava”, rekao je Kužić istaknuvši kako radovi započinju u roku 8 dana od potpisa ugovora, planirani rok završetka je 8 mjeseci, a očekuje se završetak i prije.

U ime zajednice ponuditelja Ivica Filipović, rekao je kako je zahvalan na ukazanom povjerenju za izgradnju za koju se nada da će završiti i prije zadanog roka na zadovoljstvo svih mještana.

Izgradnja privezišta u lučkom području luke Jadranovo, lučkom bazenu Grabrova, obuhvaća uređenje obalnog zida i šetnice u ukupnoj duljini od 135 metara. Na uređenom dijelu obale predviđen je privez za 40 plovila.

Procijenjena vrijednost javne nabave radova iznosila je 800.000,00 eura bez PDV-a, a na natječaj je pristiglo pet ponuda. Ponuda zajednice ponuditelja ING-GRADNJA d.o.o., Novi Vinodolski i BSK COMMERCE d.o.o., Rijeka s iznosom 911.412,50 eura s PDV-om ekonomski je bila najpovoljnija.

Radovi će se sufinancirati sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranske županije te Županijske lučke uprave Crikvenica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari