NA ŠKURINJAMA DVA NOVA ROTORA

Potpisan ugovor za izvođenje radova na raskrižju Škurinje

U prostorijama ispostave Hrvatskih cesta u Rijeci potpisani su ugovori za realizaciju projekata “Rekonstrukcija raskrižja Škurinje na državnoj cesti DC403” i izgradnje Obilaznice Fužine ukupne vrijednosti preko 5,5 milijuna eura.

Ugovor za projekt “Rekonstrukcija raskrižja Škurinje na državnoj cesti DC403” vrijedan 2.394.328,52 eura potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i Igor Ukota, predstavnik izvođača radova, tvrtke CPK Kopar, a Škorić je također potpisao ugovor i za projekt izgradnje Obilaznice Fužine vrijedan 3.138.781,49 eura sa Sanjinom Purićem u ime izvođača radova, zajednice ponuditelja koju čine GP Krk d.d. i Goran graditeljstvo d.o.o.

Potpisivanju ugovora nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i načelnik Općine Fužine David Bregovac.

U sklopu projekta „Rekonstrukcija raskrižja Škurinje na državnoj cesti DC 403“ bit će izgrađena dva rotora od kojih je jedan uz samu Osječku ulicu, a drugi u samom čvoru Škurinje.

Filipović: Ova investicija rasteretit će promet na tom djelu grada

„Ova investicija koja se provodi u suradnji s Hrvatskim cestama rasteretit će promet na tom djelu grada. Ovom prilikom želim istaknuti i kvalitetnu suradnju i s Hrvatskim autocestama koji već rade na izgradnji čvora Orehovica, koji bi trebao biti gotov sljedeće godine, a čeka nas i izgradnja čvora Kozala koji je u fazi projektiranja. Završetkom tih dvaju čvorova, riječka će se zaobilaznica u potpunosti integrirati u gradski promet“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Objasnio je kako je zaobilaznica na neki način postala gradska cesta s prosječnim dnevnim prometom od oko 20.000 vozila. „U tom kontekstu, gledajući s državnog aspekta mislim da trebamo razmišljati o, da tako kažem, zaobilaznici zaobilaznice, što i jest ideja u prometnim studijama šireg riječkog područja, kako bi se promet od granice sa Slovenijom povezao sve do čvora na Grobniku. Promet riječke zaobilaznice trenutno doživljava veliko zagušenje tako da mislim da je ova ideja nešto o čemu trebamo razmišljati“, rekao je Filipović.

Valja podsjetiti kako je Grad Rijeka za izvedbu ovih radova bez naknade državi prepustio zemljište površine 15.738 kvadratnih metara procijenjene vrijednosti od gotovo 920.000 kuna.

Butković: Ovo je primjer dobre suradnje i sinergije države, Grada i Hrvatskih cesta

Ministar Oleg Butković rekao je kako završetak državne ceste DC403 predstavlja jednu od najvećih investicija u Hrvatskoj što se tiče cestogradnje.

„Izgradnja te ceste kao i izgradnja dvaju kružnih tokova primjer je dobre suradnje i sinergije države, Grada i Hrvatskih cesta. Realizacija ovog, ali i brojnih drugih projekata bila bi zasigurno sporija da nema kvalitetne suradnje države i lokalnih vlasti i stoga ovom prilikom zahvaljujem Gradu Rijeci na suradnji i kvalitetnoj koordinaciji prilikom realizacije ovih projekata“, rekao je Butković i složio se s Filipovićem kako u budućnosti treba razmišljati o gradnji nove zaobilaznice.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić objasnio je kako se projekt izgradnje dvaju kružnih tokova na Škurinjama odvija odvojeno od projekta izgradnje ceste DC403 jer je ona morala biti dovršena u okviru prošlog programskog razdoblja.

„Što se tiče izgradnje kružnih tokova, izvođača radova ćemo nakon 1. svibnja uvesti u posao koji će vjerujem, biti gotov kroz idućih 10 mjeseci“, rekao je Škorić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari