EVO KOLIKO SU VRIJEDNI RADOVI

Potpisan ugovor! Započinje potpuna transformacija plaže Tomaševac; Evo što će se sve promijeniti!

Ove jeseni počinju radovi na uređenju opatijske plaže Tomaševac. Ugovor o radovima na uređenju plaže danas su potpisali gradonačelnik Fernando Kirigin i direktor tvrtke Vodogradnja Rijeka d.o.o. Boško Bilić. Ugovorena vrijednost radova je 662 tisuća 729 eura s PDV-om.

Predviđeno je da će radovi započeti nakon ljetne stanke, sredinom rujna ove godine, a rok izvođenja radova je do kraja travnja 2025. godine.

– Riječ je o uređenju plaže na koju najviše dolazi lokalno stanovništvo. Projekt o kojem se već godinama govori sada se i ostvaruje, kroz postupak javne nabave pronašli smo izvođača radova koji ima reference za vodene i morske radove, što garantira da će radovi biti izvedeni kvalitetno i na vrijeme, kazao je gradonačelnik Kirigin.

Direktor Vodogradnje Boško Bilić je zahvalio na ukazanom povjerenju i mogućnosti da prikladnim uređenjem plaže „ovu opatijsku perlicu vratimo u nisku stare dame“.

Na postojećoj Dječjoj plaži Tomaševac bit će saniran obalni zid betonskog dijela plaže dug 47 metara i postojeće kameno stubište. Izgradit će se dodatna „etaža“ betonskog platoa. Plaža će dobiti i novo stubište za ulaz u more. Bit će proširen profil podzemnog kanala pritoka Tomaševac i lomljenim kamenim materijalom dohranjena školjera istočnog dijela plaže kako bi se plaža zaštitila od  izljeva podzemnog kanala. Sadržaj plaže će biti obogaćen rampom za pristup moru osobama smanjene pokretljivosti te ugrađenim lifterom za osiguravanje njihova ulaska u more.

Po završetku grubih radova na plaži će biti postavljena urbana oprema- dječje sprave za igru i edukaciju, koševi za otpatke, suncobrani, ležaljke i tuševi.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2024. godini u iznosu od 100.000,00 eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari