U SJEDIŠTU PGŽ

Potpisani ugovori za rekonstrukciju luke Podvorska u Crikvenici vrijedni 8,6 milijuna kuna

Uoči Dana pomoraca, u sjedištu Primorsko-goranske županije, ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić, u prisustvu župana Zlatka Komadine, potpisao je ugovore vrijedne 8,6 milijuna kuna za projekt „Rekonstrukcije luke otvorene za javni promet lokalnog značaja – luke Podvorska“ s izvođačima radova.

Zahvatom je predviđeno rušenje postojećeg gata te gradnja dva nova temeljem čega će se dobiti 40 novih vezova.

„Zadovoljstvo mi je da možemo svjedočiti još jednom potpisivanju ugovora o izgradnji luka na našem području. Nakon velikog zahvata na glavnoj luci u Crikvenici ovog puta na red je došla luka Podvorska, gdje je dogovorena vrijednost radova preko 8,6 milijuna kuna. Zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje je najveći sufinancijer projekta. U našoj županiji, doslovno u svakoj luci i općini koja je na moru, imamo projekte, a tako ćemo i nastaviti“, rekao je župan Komadina.

Kako je istaknuo ravnatelj Kružić, za rekonstrukciju većeg gata, u vrijednosti od oko 5 milijuna kuna, financijska sredstva su osigurana od strane resornog ministarstva u visini od 2,7 milijuna kuna, dok će ŽLU Crikvenica podmiriti ostatak. Planirani početak radova je odmah, a završetak do početka turističke sezone. Druga faza rekonstrukcije predviđena je do kraja 2023. godine.

Planirana izgradnja dijeli se u dvije faze. U prvoj fazi, izvest će se radovi koji obuhvaćaju uklanjanje dotrajalog dijela postojećeg gata u dužini od oko 160 m. Rekonstrukcija GAT-a 2 predviđa se izvesti u ukupnoj dužini od 150 m te širini 2,50 m. Također, predviđena je izrada sidrenog sustava i hidrantske instalacije. Druga faza obuhvatit će izvedbu GAT-a 1 u ukupnoj dužini od oko 83 m te 2,50 m širine.

Potpisivanju je prisustvovao i privremeni pročelnik UO za pomorsko dobro, promet i veze Zlatan Marunić, a u ime izvođača radova direktor BSK COMMERCE d. o. o. Boris Sabolić i direktor ING-GRADNJA d.o.o. Hisen Hyseni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari