POTPISANO U RIJECI! Gradi se cesta DC403 od čvora Škurinje do Zagrebačke obale vrijedna pola milijarde kuna!

Nakon potpisa ugovora o financiranju bit će raspisan natječaj za izvođača radova. Sama gradnja ceste trebala bi trajati tri godine

Danas je u Rijeci potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za gradnju nove državne ceste od čvora Škurinje do Zagrebačke obale .

Ugovor su potpisali ministar prometa Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislav Petric i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić a prisustvovali su i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina te ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Cestom D403 povezat će se čvor Škurinje na riječkoj obilaznici i zapadni dio luke Rijeka odnosno Zagrebačka obala. No cesta je važna i zbog zoga što će se stvoriti nova prometna veza sa središtem Rijeke te tako smanjiti prometne gužve a povećati sigurnost prometa.

Za riječku Luku cesta ima iznimnu važnost jer će direktno cestovno povezati Zagrebačku obalu s mrežom autocesta.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, u riječkoj luci upravo se izvode radovi na željezničkoj infrastrukturi za novi terminal – Zagreb deep sea kontejnerski terminal kojim će se osigurati dodatni kapaciteti za prekrcaj kontejnera na zapadnom dijelu luke.

Cesta D403 bit će duga oko 2750 metara. Rekonstruirat će se i 400 metara pristupnih cesta a ukupna cijena gradnje iznosi vrlo visokih 520 milijuna kuna zbog vrlo zahtjevnog terena kojim će prolaziti te potrebe za izgradnjom tri vijadukta te tunel Podmurvice dužine 1263 metara.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sredstva za gradnju te prometnice osigurana su iz fondova Europske unije i državnog proračuna. Europska unija bespovratno daje 442 milijuna kuna, a država Hrvatska preostalih 15 posto, odnosno nešto manje od 80 milijuna kuna.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari