Potpisano, Ugostiteljska škola u Opatiji dobiti će 30 milijuna kuna

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u petak su potpisana četiri ugovora o dodjeli nepovratnih 105 milijuna kuna za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

U sklopu poziva pod nazivom “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja”, novac je dodijeljen centrima kompetentnosti pri koprivničkoj Obrtničkoj školi, dvama centrima pri karlovačkoj Tehničkoj školi i Ugostiteljskoj školi u Opatiji.

Ugovor o iznosu od 30 milijuna kuna za Ugostiteljsku školu Opatija potpisala je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin.

To će osigurati infrastrukturu za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, što će omogućiti kvalitetniju stručnu nastavu i osigurati prostor u kojem će učenici stjecati nova znanja i vještine potrebne na tržištu rada. Projekti su potpora reformi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Temeljna obilježja centara su inovativne metode poučavanja i inovativni modeli učenja, učenje temeljeno na radu za učinkovitije uključivanje polaznika na tržište rada, uvažavanje potreba polaznika s teškoćama i drugih ranjivih skupina, omogućena vertikalna prohodnost za nastavak obrazovanja, izvrsnost nastavnika, visokokvalitetna infrastruktura, konstruktivna i kreativna suradnja sa socijalnim partnerima, javnim sektorom, gospodarskim subjektima, visokim učilištima i drugim zainteresiranim institucijama šire zajednice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views