KAO UDALJENA GRMLJAVINA

Potres zatresao šire riječko područje! Čuo se kao snažna grmljavina

Potres se osjetio u 10.21 sati

Prema početnim informacijama EMSC-a, potres je jačine 4.0 prema Richteru, a epicentar je bio 30-ak kilometara od Rijeke.

Šire riječko područje je u nedjelju, oko 10:21, pogodio novi potres. Prema početnim informacijama EMSC-a, potres je jačine 4.0 prema Richteru. Epicentar potresa bio je 17 kilometara istočno-jugoistočno od Rijeke, odnosno 11 kilometara sjeverno-sjeverozapadno od Crikvenice. 

Prema novijim informacijama, epicentar potresa je nedaleko Fužina, oko 20 km jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice. Epicentar je bio na dubini od 5,3 km.

Osim u Rijeci, potres se dobro osjetilo i u Crikvenici, javljaju čitatelji.

Mnogi Riječani koji su osjetili potres reagirali su porukama na aplikaciji EMSC-a. “Znači nama se na Grobniku kuća tako zatresla.”, “Dobro je grunulo, Viškovo, Vrtače”, “Uf, baš je jako treslo”, “Čula se tutnjava i zatreslo je”, “Jaka eksplozija i nakon toga podrhtavanje”, “Dva bučna udara, osjetila se vibracija.”,  “Omišalj, osjetio se potres dosta”, “Kantrida, grmljavina pa se dosta zatreslo”, “Gornja Vežica, dobro zatreslo kuću”, “Kraljevica….tutnjava i jaka trešnja”, “Bilo je kratko, ali moćno. Cca. 3 sek”, “Bakar, zdrmalo dobro”, pišu građani.

“Danas, 24. ožujka 2024. godine u 10 sati i 21 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko Fužina. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.”, izvijestili su iz Seizmološke službe pri Geofizičkom odsjeku PMF-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari