NAJZAHTJEVNIJI DIO RADOVA ZAVRŠEN

POVIJESNI TRENUTAK U petak se svečano otvara druga cijev tunela Učka

Jedan dan nas dijeli od povijesnog trenutka. Otvaranjem druge cijevi tunela Učka, vizija punog profila Istarskog ipsilona, odnosno neprekinute autoceste koja će povezivati Pulu i Zagreb, postaje sve bliža stvarnost. Iako predstoji još dovršetak manjih dijelova, najzahtjevniji dio radova je gotov.

Tunel Učka, sa svojih 5,6 kilometara duljine, postaje najmoderniji tunel u Hrvatskoj, a po duljini je treći, odmah iza tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Radovi na probijanju druge cijevi trajali su pune tri godine, a jedan od najvećih izazova bio je složeni proces miniranja tijekom kojeg je upotrijebljeno više od 1.000 tona tekućeg eksploziva.

Otvaranje ove cijevi ne samo da će značajno poboljšati prometnu povezanost Istre s kontinentalnim dijelom zemlje, već će i omogućiti sigurniji i brži promet kroz tunel. Time će cijela regija Istre postati još dostupnija, a očekuje se i smanjenje gužvi tijekom ljetnih mjeseci kada je promet kroz Učku najintenzivniji.

U članku donosimo fotogaleriju koja prikazuje kronologiju napretka radova na tunelu kroz različite faze!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari