Povjerenstvo za suzbijanje ovisnosti PGŽ upozorilo na nove sintetske droge

Idi na originalni članak

U prostorijama Primorsko-goranske županije održan je radni sastanak Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti Primorsko-goranske županije na kojem se raspravljalo o smjernicama za izradu županijskog Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga u Primorsko-goranskoj županiji za razdoblje 2015. – 2017. godine, sukladno Nacionalnoj strategiji suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje 2012.-2017. godine i nacionalnom Akcijskom planu suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje 2015.-2017. godine.

Oglas

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda bila je informacija o Protokolu suradnje između županijskih povjerenstava, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, predloženom od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, a iznijela ju je predsjednica Povjerenstva, zamjenica Župana Marina Medarić.

Osnovni cilj predloženog dokumenta je osnaživanje zajedničke suradnje na području provedbe aktivnosti suzbijanja zlouporabe droga te poticanje razvoja institucionalnih mreža i programa s ciljem učinkovite provedbe politike suzbijanja zlouporabe droga.

Članovi Povjerenstva zaključili su da treba unaprijediti koordinaciju i suradnju među mjerodavnim tijelima te institucijama na lokalnoj razini, razmijenjivati iskustva i najbolje prakse te naročito osigurati praćenje pojavnosti novih psihoaktivnih tvari (sintetskih droga) koji su, zbog lake modifikacije sastavnih molekula, izvan zakonske kontrole.

(pgž)

Exit mobile version