PROVJERITE ZALIHE

Povlače se dva bio proizvoda: Jedan zbog sulfita koji izaziva alergiju, drugi zbog THC-a

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Jedno konopljino ulje inspektorat je povukao i dan ranije, također zbog THC-a

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda, Gljive shiitake Arche 40g, najbolje upotrijebiti do 31.08.2022., zbog neoznačenog sadržaja sulfita u istome, pišu RTL Vijesti. 

Proizvod predstavlja opasnost za osobe alergične na sulfite dok osobe koje nisu alergične isti mogu konzumirati bez ograničenja, navode. Gljive proizvodi Arche Naturprodukte GmbH, Hilden, Njemačka, a stavlja na tržište: GARDEN d.o.o., Krajiška 30, Zagreb.

Iz Gardena navode kako se mole kupci koji su kupili navedeni proizvod da isti ne konzumiraju te da ga vrate u trgovinu, a novac za kupljeni proizvod će im biti vraćen.

VIDEO DANA:

S druge strane, povučeno je i Bio konopljino ulje 250ml i 500ml, LOT U1132020, najbolje upotrijebiti do 01.05.2022. radi povećanog sadržaja tetrahidrokanabiola (THC-a) u proizvodu.

Proizvodi i stavlja na tržište: Herbio Puls d.o.o., Šetalište Franje Lučića 24, Velika Gorica, a govore kako nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari