POKLON GRAĐANIMA

Povodom 120 godina od rođenja Drage Gervaisa u Centru Gervais predstava DUHI i mnogi drugi zanimljivi programi

Ove se godine obilježava 120 godina rođenja Drage Gervaisa, jednog od najznačajnijih djelatnika u kulturi opatijskog područja, a Festival Opatija tu godišnjicu obilježava uz posebno pripremljen program.

Sve počinje u petak, 12.4. u 18 sati s prezentacijom koktela inspiriranih Gervaisom u foajeu centra Gervais, a zatim u 20 sati slijedi projekcija filma „Karolina“, snimljenog 1961. godine po predlošku komedije Drage Gervaisa s poznatom Anne Aubrey u glavnoj ulozi. Ulaz je slobodan.

U četvrtak, 18.4. organizirana je pjesnička šetnja, a vrhunac programa obilježavanja je nedjelja, 21.4. kada se u velikoj dvorani centra Gervais s početkom u 20 sati održava popularna predstava „Duhi“.

„Ove godine obilježavamo 120 godina od rođenja Drage Gervaisa koji je rođen u našem gradu i koji je ostavio dubok trag u kulturi našeg kraja. Stoga se prikladno, u centru Gervais, povodom njegova rođenja, održava jedna od najboljih predstava iz pera našeg sugrađanina koju smo odlučili pokloniti našoj publici. Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice koju je moguće preuzeti u uredu Festivala Opatija, a jedna osoba ih najviše može preuzeti dvije“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Komedija „Duhi“ donosi vjeran prikaz života i mentaliteta ljudi našeg kraja. Stari mladić Celestina, koji se zaljubljuje u mladu Mare, vodi nas u ambijent nekih minulih vremena našeg kraja i kroz brojne zabavne situacije uvijek nas iznova nasmijava do suza, a sve uz dramski ansambl Kastafskega kulturnega leta koji predvodi Mario Lipovšek Battifiaca.

NAGRADNA IGRA

Festival Opatija pokrenuo je i jednu atraktivnu nagradnu igru vezanu uz Gervaisa. „Pustili smo u opticaj ulaznice s likom Gervaisa na kojima je i jedan mali tekst zanimljivosti o njemu. Tko skupi 4 ulaznice s različitim tekstom zanimljivosti dobiva poklon bon za slobodan ulaz na odabrane programe u organizaciji Festivala Opatija.“, naveo je Gigante Dešković.

SURADNJA GRADSKIH USTANOVA

Obilježavanje 120. godina od rođenja Gervaisa povezalo je u pohvalnoj suradnji i opatijske gradske ustanove te uz Festival Opatija i Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija sudjeluje kroz dva programa.

„U četvrtak, 18.4., s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici će se održati predavanje dr. sc. Vjekoslave Jurdana na temu Drage Gervaisa, a u utorak, 30.4. će 120 učenika OŠ “Drago Gervais” Brešca sudjelovati u radionici u sklopu terenske nastave s ciljem upoznavanja i prezentacije Gervaisove ostavštine pohranjene u Zavičajnoj zbirci Knjižnice“, navela je Iva Mihovilić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari