12. KOLOVOZA

Povodom Međunarodnog dana mladih ove subote mladima besplatan ulaz u gradske muzeje

Foto: Riportal

Međunarodni dan mladih Grad Rijeka ove će godine obilježiti u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, omogućujući mladima u subotu, 12. kolovoza besplatan ulaz u gradske muzeje.

Odluku o obilježavanju 12. kolovoza kao dana posvećenog mladima donijela je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine i od tada, svake godine različitom temom, obilježavaju se sva postignuća mladih i potiče njihovo šire sudjelovanje u zajednici.

Grad Rijeka u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade obilježava Međunarodni dan mladih – dan koji pruža posebnu priliku za slavljenje stavova mladih i njihovih inicijativa, kako na lokalnoj i nacionalnoj razini, tako i globalno, smatrajući mlade ključnim partnerom u stvaranju bolje sadašnjosti i sjajnije budućnosti.

Pridružujući se drugim hrvatskim gradovima, povodom Međunarodnog dana mladih Grad Rijeka će u subotu, 12. kolovoza osigurati mladima u dobi od 15 do 30 godina slobodan ulaz u slijedeće ustanove u kulturi:

Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je „Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu“. Pomak prema ekološki održivom i klimatski neutralnom svijetu je ključan, ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje ciljeva održivog razvoja.

Nastavljajući se na glavnu temu, Savjet mladih grada Rijeke u suradnji sa studentskom multimedijskom platformom Kišobran pripremio je novi podcast „Ćakule mladih“, u kojem se s gošćom iznenađenja razgovara i o važnosti postizanja ciljeva održivog razvoja u svakodnevnici jedne mlade osobe. Podcast s Mirelom Đafić, s kojom razgovaraju članovi Savjeta mladih Nikolina Šaponja i Lovro Šegota, moći će se od subote pogledati na portalu „Moja Rijeka“, koji postaje centralno mjesto dijeljenja relevantnih informacija za mlade Riječanke i Riječane.

„Ćakula mladih“ pokrenuta je u svibnju kada je temeljem usvojenog Programa rada Savjeta mladih Grada Rijeke za 2023. pokrenuta suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci po pitanju snimanja i montaže podcasta. Ideja je da se mladim Riječankama i Riječanima, a i svima koji se tako osjećaju, približi rad Savjeta mladih Grada Rijeke, upoznamo ih s aktualnostima u njihovom gradu, upozna ih s osobama koje rade s mladima ili za mlade i raspravlja o temama od njihovog interesa. Svi koji su propustili prethodne epizode „Ćakule mladih“, mogu ih pogledati na portalu Moja Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari