SVJETSKI DAN UČITELJA

Povodom Svjetskog dana učitelja održan prijem za umirovljene riječke učitelje i odgajatelje

Idi na originalni članak

U povodu Svjetskog dana učitelja u Gradu Rijeci održan je prijem za umirovljene učitelje i odgajatelje riječkih škola i vrtića.

Oglas

Goste su primili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te Iva Erceg, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke, pozdravivši ih i te uz prigodne poklone čestitavši Svjetski dan učitelja.

„Prilika je to, da vam zahvalimo i, na simboličan način, odamo priznanje vašem višegodišnjem trudu i zalaganju, entuzijazmu i znanju koje svakodnevno prenosite najvažnijem dijelu našega društva – našim najmlađima, koji nastavljaju oblikovati budućnost naše zajednice. Iako je svako zanimanje samo po sebi zahtjevno, u slučaju vaše profesije, zaista možemo reći da ste obavljali jedan od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova,“ poručio je gradonačelnik Filipović, dodavši:

„Vjerujem da ćete stvarnu potvrdu veličine i odgovornosti vašega rada vidjeti sami, svaki put kada susretnete svojeg učenika ili dijete iz vrtića, ili pak, o njima negdje nešto dobro i pozitivno pročitate. Sve to, svjedok je i vaših uspjeha, na što ćete, uvjeren sam, biti ponosni, baš kao što smo i mi danas ponosni na sve vas. Još jednom veliko hvala za puno godina predanog rada na odgoju i obrazovanju brojnih generacija malih Riječana“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Učitelji/ce i odgajatelji/ce koji/e su otišli u mirovinu u školskog/pedagoškoj godini 2023./2024:

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada svake godine. Cilj obilježavanja je, između ostaloga, isticanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika i odgojitelja, njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, naglašavanje važnosti učiteljske profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.

Exit mobile version