'URBANI SEPARE' POZIVA

Pozdrav s riječke rivijere! Idućeg vikenda niz vođenih šetnji riječkom obalom – od Preluka do Pećina!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Urbani separe poziva na tri đira riječkim obalnim susjedstvima – 23. i 24. ožujka te 6. travnja prilike su za upoznati Kantridu i Bivio, potez od Industrijske do Delte te Sušak i Pećine

Tijekom prošle godine projekt Pozdrav iz Rijeke! okupio je više od pet tisuća susjeda, posjetitelja, volontera i partnera oko osmišljavanja uzbudljivih kvartovskih festivala na Kantridi, Zametu, Mlaki i Pećinama.

Ove godine Urbani separe bogat cjelogodišnji program započinje nizom od tri vođene ture riječkim obalnim potezom. Radi se o morskim kvartovima koji će na ljeto, uz pomoć susjeda, oživjeti kroz veliki festival.

Niz šetnji zamišljen je kao zabavno istraživanje obale u zajedničkom razgovoru o posebnostima, zanimljivostima i potencijalima, ali i svim onim malim problemima koji muče susjede. Zato će se samom vođenju šetnji pridružiti susjedi, kao i razni stručnjaci koji u ovim kvartovima žive.

Pridružite se šetnjama narednih vikenda

More, prirodna sila koja je formirala Rijeku. Na trinaest kilometara proteže se duga linija puna čudnovatih stvari. Idilične šljunčane plaže, zagađena i glasna industrijska područja, guste hrastove šume, brodogradilišta, betonski mulići, naselja, rive i marine, stadioni, dizalice, tržnice, tiha ili aktivna skladišta i plavi Jadran.

Ma, kakva god bila, ona je naša. Riječka rivijera!

Šetnja od Mlake do centra održat će se u subotu 23.3. od 16 do 18 sati, s početkom na dnu parka Mlaka.

Obalni đir od Pećina do Sušaka planiran je za nedjelju 24.3. od 10 do 12 sati, uz okupljanje kod Beach bara Pajol.

Na Biviu i Kantridi šetat će se u subotu 6.4. od 9 do 11 sati, sa startom kod autobusne stanice iznad stadiona.

Želite poslati Pozdrav s Riječke rivijere?

Niz šetnji odvija se u sklopu projekta Pozdrav iz Rijeke!, koji ove godine donosi veliki ljetni festival posvećen riječkoj obali – njenim susjedstvima, bogatoj povijesti i Jadranu.

Do 1. travnja, zainteresirani se mogu prijaviti na malu ‘školu’ kroz koju će se zajednički osmišljavati aktivnosti festivala Pozdrav s Riječke rivijere. Prijave su moguće putem stranice projekta: www.urbanisepare.org/pozdrav-s-rivijere

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari