''ŽENE ZA GORSKI KOTAR''

Pozitivan start: U Fužinama predstavljena udruga koja osnažuje i povezuje žene iz Gorskog kotara

Prezentacijom pod nazivom “Pozitivan start” ženama Općine Fužine predstavila se nedavno osnovana Udruga “Žene za Gorski kotar” na čelu s predsjednicom Vesnom Bartolović Stančić.

Uz načelnika Općine Davida Bregovca koji je izrazio zadovoljstvo što je ovaj događaj ispunio općinsku vijećnicu i poželio Udruzi uspješan rad, riječi podrške umrežavanju žena Gorskoga kotara uputile su i županijske pročelnice Ermina Duraj i Dragica Marač kao i ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Prigoda, Vedran Kružić i Gordana Nikolić, dekanica Veleučilišta PAR.

Udruga “Žene za Gorski kotar” osnovana je uz podršku Udruge “Žene za otok” koja već nekoliko godina uspješno djeluje na otoku Krku. Predsjednica te udruge Jovana Čutul predstavila je projekte Udruge izrazivši podršku Gorankama koje su svojim ambicioznim i kreativnim programom rada za ovu godinu pokazale veliku želju da okupe čim više žena poduzetnica i svih žena koje su spremne podijeliti svoja znanja i vještine s drugim ženama. U planu je niz edukacija i nekoliko panel razgovora kao i suradnja sa sličnim udrugama u Hrvatskoj.

“Umrežavanje žena, razmjena znanja i iskustva, međusobna podrška i pomoć, najbolji su način za osobni i profesionalni razvoj. Žene su odlični suradnici, odgovorne i projekte koje započnu dovedu do uspješnog rezultata”, poručila je Ermina Duraj, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine naglasivši da je za predstavljanje Udruge izabran odličan datum u jedinom mjesecu koji je ženskoga roda-veljača koja je ove godine uz to i prijestupna što je sigurno dobar znak za uspješan početak.

Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač istaknula je važnost osobnog i profesionalnog razvoja i samosvjesnost žena u svemu što rade. Kako je rekla, vrijeme je da žene sve dobro i uspješno što rade, rade i za sebe, ne samo za druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari