ZA VIKEND 27 . I 28. SIJEČNJA

Poznat je datum zatvaranja Adamićeve ulice za sav promet, uskoro objava svih detalja

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Riječ je o nastavku projekta rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje i kolničke rekonstrukcije zbog čega će se Adamićeva ulica u potpunosti zatvoriti za promet

Zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje Adamićeve ulice odnosno od spoja na izvedeni kolektor na Jadranskom trgu do izlaza u Ribarsku ulicu, za sav promet zatvara se Adamićeva ulica. Promet kroz centar grada odvijat će se dvosmjerno Ulicom Riva.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Privremena prometna regulacija kojom se Adamićeva ulica zatvara za sav promet stupa na snagu za vikend, 27. i 28. siječnja 2024. godine.

Investicijom predviđena je izgradnja jednog kilometra transportnog kanalizacijskog kolektora promjera 80 cm, rekonstrukcija mješovitog kolektora promjera 1,2 m u duljini od 300 m, izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u duljini 870 m i sekundarnih vodovodnih cjevovoda te izgradnja postojećih kanalizacijskih kolektora u duljini od 800 m.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice financira se kroz 233.799.649,88 EUR vrijedan projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Konferencija za medije na kojoj će biti najavljeni radovi u sklopu nastavka realizacije projekta rekonstrukcije vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice bit će održana u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine. Javnosti i medijima obratit će se Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Andrej Marochini, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija, Silvana Sorić, rukovoditeljica Poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta i Sergije Babić, projektant prometnog elaborata.

Ilustracija. Hrvoje Skočić/Riportal

Konferenciji će prisustvovati pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Grada Rijeke Maja Malnar, Alen Miličević, koordinator za provedbu projekta aglomeracija Rijeka Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija te predstavnik Hrvatskih voda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari