YUSEI SAGAWA

Poznati japanski umjetnik u riječkoj Ulici I. Grohovca oslikava atraktivni mural u znak prijateljstva Rijeke i Kawasakija

Mural u sklopu manifestacije Japan u Rijeci

U sklopu manifestacije Japan u Rijeci japanski umjetnik i muralist Yusei Sagawa u ulici Ivana Grohovca oslikava mural kao trajnu uspomenu na više od 50 godina dugo prijateljstvo gradova Rijeke i Kawasakija.

Sagawa je poznati japanski muralist koji je bio angažiran i tijekom priprema Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, a njegov riječki mural nosi veliku simboliku. Kada bude u potpunosti dovršen prikazivat će dvije rijeke, jedna simbolizira Rijeku, druga Kawasaki, kao i veliko sunce koje je i simbol Japana, unutar kojeg će se nalaziti prepoznatljivi simboli naša dva grada.

Ispod svega toga nalazit će se dječje ruke koje simbolički prikazuju želju da se prijateljstvo dva grada nastavi i u budućnosti i da ga buduće generacije nastave njegovati i unaprjeđivati.

Kako napreduju radovi došao je vidjeti i gradonačelnik Marko Filipović.

Organizator manifestacije Japan u Rijeci je Muzej „Peek&Poke“ stoga ulica Ivana Grohovca u kojoj se mural i izrađuje nije odabrana slučajno, nalazi se upravo u neposrednoj blizini muzeja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari