U SKLOPU PROJEKTA

PPMHP ugostio deset učitelja i 21 učenika iz pet EU zemalja

Idi na originalni članak

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja posjetilo je deset učitelja i 21 učenik iz pet europskih zemalja u sklopu Ersmus+ projekta „Music to all“.

Oglas

Domaćin je OŠ Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore, a s obilježjima i zanimljivostima Primorsko-goranske županije velike i male goste upoznali su zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Edita Stilin.

Jedno je to od šest putovanja u partnerske zemlje projekta – Španjolsku, Tursku, Rumunjsku, Litvu i Poljsku na kojima će se sudionici projekta upoznati s prirodnom i kulturnom baštinom pojedine države i vezanim glazbenim temama. Projekt je započeo 2019. godine i nakon pandemijskog zastoja, uspješno je nastavio s provedbom.

Kako je navela ravnateljica OŠ Dr. Branimira Markovića Nataša Možgon Kauzlarić, tijekom petodnevnog boravka u Ravnoj Gori, učenici i učitelji upoznat će se s primorsko-goranskim krajem, a u nizu glazbenih radionica, među ostalim, predstavit će se ples države domaćina, stvarati glazbene instrumente od prirodnih materijala, pjesme o miru, glazbu bez granica.

Zamjenica Marina Medarić izrazila je zadovoljstvo današnjim posjetom, prema njezinim riječima, šarolikim društvom koje spaja glazba i navela kako su primorsko-goranske škole iznimno proaktivne i uspješne u prijavi na europske projekte. Pritom se posebno ističu srednje škole, dodala je pročelnica Stilin.

Exit mobile version