U SKLOPU PROJEKTA

PPMHP ugostio deset učitelja i 21 učenika iz pet EU zemalja

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja posjetilo je deset učitelja i 21 učenik iz pet europskih zemalja u sklopu Ersmus+ projekta „Music to all“.

Domaćin je OŠ Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore, a s obilježjima i zanimljivostima Primorsko-goranske županije velike i male goste upoznali su zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Edita Stilin.

Jedno je to od šest putovanja u partnerske zemlje projekta – Španjolsku, Tursku, Rumunjsku, Litvu i Poljsku na kojima će se sudionici projekta upoznati s prirodnom i kulturnom baštinom pojedine države i vezanim glazbenim temama. Projekt je započeo 2019. godine i nakon pandemijskog zastoja, uspješno je nastavio s provedbom.

Kako je navela ravnateljica OŠ Dr. Branimira Markovića Nataša Možgon Kauzlarić, tijekom petodnevnog boravka u Ravnoj Gori, učenici i učitelji upoznat će se s primorsko-goranskim krajem, a u nizu glazbenih radionica, među ostalim, predstavit će se ples države domaćina, stvarati glazbene instrumente od prirodnih materijala, pjesme o miru, glazbu bez granica.

Zamjenica Marina Medarić izrazila je zadovoljstvo današnjim posjetom, prema njezinim riječima, šarolikim društvom koje spaja glazba i navela kako su primorsko-goranske škole iznimno proaktivne i uspješne u prijavi na europske projekte. Pritom se posebno ističu srednje škole, dodala je pročelnica Stilin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari