PRED NAMA JE BIKE WEEKEND: Biciklom otkrijmo ljepote Riječkog prstena, pogledajte kraću i dužu rutu!

Tijekom vikenda 15. i 16. listopada sudionicima će na raspolaganju biti duže i kraće rute kojima će se na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice

Ljubiteljima kretanja na dva kotača, i to onih na nožni pogon, vikend pred nama donosi jedno vrlo zanimljivo biciklističko događanje

Na zajedničkoj konferenciji za medije turističkih zajednica Riječkog prstena najavljen je Bike Rijeka Weekend. Kao što samo ime kaže, radi se o biciklističkom vikend druženju koje će 15. i 16. listopada ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti posve drugačiji doživljaj područja oko Rijeke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bike Rijeka Weekend najavili su direktorica Turističke zajednice grada Kastva Dolores Kukurin i Mirela Srkoč Šenkinc iz agencije Promotiv Travel, a prisutni su bili i predstavnici svih turističkih zajednica Riječkog prstena.

Bogata poviješću i tradicijom, Riječki prsten je regija osebujnog susreta mora i gorskog kraja, a tijekom vikenda 15. i 16. listopada na raspolaganju će biti duže i kraće rute kojima će se na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice.

Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.

bikerijekaweekend-2

Broj mogućih sudionika je limitiran te su obavezne predprijave putem online obrasca najkasnije do četvrtka 13. listopada. Kotizacija za 1 dan iznosi 50 kn, za 2 dana 80 kn, a uključuju majicu, ručak na kraju ture (za oba dana kod kotizacije za 2 dana), okrjepe i organizaciju i vođenje. Svima se preporuča nošenje kacige te posjedovanje rezervne zračnice.

PROGRAM

Subota, 15.10.

Kastav (Fortica)
od 9 do 10 sati – Prijave i okupljanje sudionika
u 10 sati – Start biciklističkih tura

DUŽA RUTA (47 km / 720 m ukupnog uspona)
Kastav – Breza – Klana – Studena – Jelenje – Dražice – Grad Grobnik – Lukeži – Grohovo – Kablari – Marinići – Kastav

 

subota-duza

KRAĆA RUTA (29 km / 390 m ukupnog uspona)
Kastav – Breza – Klana – Studena – Saršoni – Kablari – Marinići – Kastav
u 16 sati – Zajednički ručak

subota-kraca

Nedjelja, 16.10.

Kraljevica (Frankopanski kaštel)
od 9 do 10 sati – Prijave i okupljanje sudionika
u 10 sati – Start biciklističkih tura

nedjelja-duza

DUŽA RUTA (41 km / 820 m ukupnog uspona)
Kraljevica – Križišće – Hreljin – Škrljevo – Sv. Kuzam – Kostrena – Bakar – Kraljevica

nedjelja-kraca

KRAĆA RUTA (23 km / 440 m ukupnog uspona)
Kraljevica – Križišće – Hreljin – Bakar – Kraljevica
u 16 sati – Zajednički ručak

Biciklistička transverzala Riječkog prstena

Projekt Biciklistička transverzala Riječkog prstena i pripadajuća aplikacija za mobitele Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena. Projekt objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu. Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u siječnju 2016. godine te 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

bikerijekaweekend

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja