OČEKUJE NAS NEZABORAVAN PROVOD

Galerija | Pred nama ‘luda’ Bela nedeja 2023! Koktelsi, Gustafi ,Grooversi…, predobra vina i bogata gastro ponuda

Kastav vas poziva na tri najbolja dana u godini, na feštu u čast jeseni i mladom vinu, na još jednu nezaboravnu Belu nedeju!

„Vavek nova štorija“ oduševit će vas kao što to čini od 1.400 godine jer je trodnevni program složen s puno ljubavi i pažnje – počevši od sajamske ponude, gastronomskih delicija, Festivala vina i zabave po svačijem guštu.

Kastav od 30. rujna do 2. listopada živi punim plućima od jutra do mraka. Lani su imali 45.000 posjetitelja, a ove godine žele novi rekord. Vinogradari i vinari imali su izazovnu godinu koja je rezultirala odličnom berbom i sjajnom mladom belicom.

Festival vina CrekVINA

Uz belicu kastavskih vinara, Udruženje Kvarner Wines na trgu Crekvina organizira Festival vina CrekVINA na kojem će se predstaviti sve članice Udruženja: OPG Ružić Zvoneća, Plovanić vina Kastav, Vinska kuća Pavlomir Novi Vinodolski i iz Vrbnika s otoka Krka PZ Vrbnik, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Vinarija Šipun i Vinarija Gospoja.

Na CrekVINI će se moći kušati i vina članova Udruge Belica, a kako bi pojačali eno iskustvo Kvarnera svoja će vina ponuditi Vina Kapić i Vina Rumac iz Matulja, Karleuša Wines Vin de Garage iz Rijeke i Vina Herman iz Kolavića, dok će za destilate, rakije i likere zadužena biti destilerija Suza iz Bregi.

Iz vinske regije Hrvatska Istra i Kvarner prisutni će biti Vinarija Boškinac, a iz Istre stiže IQ klaster s proizvodima koji nose oznaku Istarska kvaliteta i vinarije Bažon, Prskalo i Brčić. Vina iz ostalih krajeva hrvatske predstavit će MD Group distribucija vina, Mladenić vina i Kutjevo.

Na trgu Lokvina bit će pozornica s programima, predstave i radionice za djecu te bogata ugostiteljska ponuda.

Glavnina gastronomske ponude na Fortici

Glavnina gastronomske ponude čeka vas Fortici, a u blizini će biti i glavna pozornica na kojoj će se tijekom tri dana i noći izmjenjivati brojni izvođači. Nabrojimo samo večernje koncerte: subota – Koktelsi i SuperCover Band&Daniel Beni, nedjelja – Gustafi i Grooversi i ponedjeljak – Mauro Staraj i Infinity Band Croatia.

Ne smijemo zaboraviti da će klinci uz predstave i radionice imati i lunapark na čak tri lokacije: Šporova jama, Sportska zona i trg Belveder.

Ono po čemu je Bela nedeja poznata je i sajam ili samanj koji će imati raznoliku i bogatu ponudu OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće…

Organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i podršku brojnih sponzora.

Dakle, tri dana i noći, dvije pozornice, odlični izvođači, ulični zabavljači, bogata gastro i eno ponuda, izložbe, radionice, lunapark, sajam…

Ili je dovoljno reći – Bela nedeja 2023!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari