NEFORMALNA ŠETNJA KORZOM

Predsjednik Milanović posjetio Sveučilište u Rijeci, zadržao se i na kavi na Korzu

U sklopu posjeta Primorsko-goranskoj županiji, predsjednik RH Zoran Milanović posjetio je i Sveučilište u Rijeci

Predsjednika RH i njegove suradnike primili su rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija sa svojim suradnicima i predstavnicima gospodarstva.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prezentirane su aktivnosti i projekti

Tom prigodom prezentirane su aktivnosti i projekti koji se na Sveučilištu provode u sklopu programa transfera znanja prema gospodarstvu, za što je predsjednik iskazao veliko zanimanje.

Rektorica je sveobuhvatno predstavila aktivnosti i suradnji Sveučilišta u Rijeci s gospodarskim partnerima, nacionalnim tijelima te lokalnom i regionalnom zajednicom, a prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika predstavio je projekt European Digital Innovation Hubs te aktivnosti transfera znanja na riječkome Sveučilištu.

Predstavljeni najznačajniji gospodarski partneri Sveučilišta

Također su predstavljeni i najznačajniji gospodarski partneri Sveučilišta u Rijeci: Jadran galenski laboratorij, kojeg je prezentirao predsjednik Uprave Ivo Usmiani, zatim Luerssen Designe Center Kvarner/Maritime Center of Excellence Kvarner, kojeg je predstavila izvršna direktorica dr. sc. Teuta Duletić. Potom tvrtka Gitone Kvarner o kojoj je govorila izvršna direktorica Ana Odak, kao i tvrtka Ericsson Nikola Tesla o kojoj je izvijestila direktorica Gordana Kovačević te tvrtka Infobip o kojoj je više rekao član Uprave Marin Bezić.

Foto: Grad Rijeka

Uz članove akademske zajednice i partnere – gospodarstvenike, zatvorenom sastanku prisustvovali su i predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju te čelnici regionalne i lokalne uprave, župan primorsko-goranski Zlatko Komadina kao i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Prije posjeta Sveučilištu, predsjednik RH se zadržao u neformalnom susretu na Korzu s gradonačelnikom Filipovićem i sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim, županom Komadinom i bivšim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari