LOKALNI IZBORI

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Rijeci podržao Marka Filipovića i Zlatka Komadinu

Foto: Mateo Levak/Riportal

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je na Korzu u Rijeci dao podršku SDP-ovim kandidatima za gradonačelnika Rijeke Marku Filipoviću i za primorsko-goranskog župana Zlatku Komadini.

Grbin je ustvrdio da je SDP na izbore izašao s ljudima u koje građani mogu imati povjerenja da će izgraditi dječje vrtiće, obnoviti škole i osigurati prometnice po kojima se možemo sigurno voziti na posao.

 

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Išli smo sa županima koji se ne hvale kako podmeću požare, nego se cijeli mandat trude da se na području PGŽ požari ugase čim se pojave i s kandidatima za gradonačelnike koji nisu svom gradu obećali neboder od 200 metara, kao u nekim drugim gradovima”, istaknuo je.

Zlatko Komadina je izrazio nadu da će biti prvi izbor birača za župana u nedjelju.

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Ostvario sam sa svojim timom sve što sam obećao u mandatu i čista obraza izlazim na izbore. Dajte nam povjerenje da završimo projekt, poput onih u školstvu i zdravstvu”, rekao je Komadina.

Marko Filipović je pozvao birače da glasaju “srcem i mudro, da ne nasjedaju obećanjima pojedinih kandidata čiji je svjetonazor vrlo upitan” te da potvrde da je SDP prvi izbor Riječanki i Riječana i građana Primorsko-goranske županije.

Zahvalio se dosadašnjem gradonačelniku Vojku Obersnelu na učinjenom. Naveo je da su izgrađeni sportski objekti, komunalna infrastruktura, objekti u kulturi te ostaje nasljeđe projekta EPK. Ostaje i jedan od najrazvijenijih socijalnih programa u Hrvatskoj, građanski odgoj i vrijednosti poput borbe za moderni antifašizam, zaključio je Filipović.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Šef stranke Grbin ustvrdio je, komentirajući dopuštenje prelaska državne granice ako se dolazi na glasanje, da je “Hrvatska s HDZ-om postala zemlja u kojoj pravila nisu ista za sve”. “Ni kad glasamo ni kad umremo, ni u smrti ne možemo biti jednaki, jer su neki ograničeni na obitelji, a drugima je dopušteno od toga raditi pučko veselje”, naglasio je.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Naveo je da se sad omogućuje ulazak ljudi u zemlju bez ikakve kontrole i brige da će se ugroziti zdravlje i život, a da će se preksutra, kad opet poraste broj oboljelih, pitati otkuda to.

“HDZ svakog dana u svakom pogledu vodi nekonzistentnu politiku, bez ikakve brige za život i zdravlje”, zaključio je Grbin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari