PREDSTAVIT ĆE SE 23 SPORTA U četvrtak na Korzu obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Riječkog sportskog saveza, u četvrtak, 10. rujna, od 10 do 12 sati, na riječkom Korzu, održat će se demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Predstavit će se 23 sporta, sport osoba s invaliditetom i sport studenata, a u prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno petstotinjak djece različitih dobnih skupina.

Hrvatski olimpijski dan

Program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana najavili su Igor Načinović, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Sandra Stojković Hinić, viši stručni suradnik Primorsko-goranske županije, Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza, Darko Ivošević, glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ i Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

Pročelnik Načinović istaknuo je kako se Hrvatski olimpijski dan u Rijeci održava već osmu godinu s ciljem promocije sporta i poticanja mladih na bavljenje sportom. Predstavljanja sportova događa se na početku školske godine, u vrijeme kad se djeca, uz podršku roditelja, odlučuju u koju će se sportsku aktivnost upisati.

Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije i ove će godine organizirati demonstraciju raznih sportova kao program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana na riječkom Korzu. Program proslave Hrvatskog olimpijskog dana započet će u 10 sati svečanim podizanjem olimpijske zastave na Korzu. Na improviziranim sportskim terenima i štandovima predstavit će se razni sportovi poput atletike, boćanja, boksa, gimnastike, šaha, skijanja, tenisa i mnogih drugih.

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD), čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. Ovom nacionalnom sportskom manifestacijom ujedno se obilježava i 10. rujna, dan osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora.

Centralni teren bit će vezan za događaj koji nam predstoji, a radi se o svjetskom prvenstvu u boćanju za seniore koje će se održati od 20. do 26. rujna u Rijeci.

Kako bi se roditelje i djecu približilo određenom sportu napravljen je i Vodič za upis djece u sportske klubove koji je dostupan na stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.
(Iva Blažević/GR)

hr olimpijski dan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari