UTORAK 15. STUDENOG

Predstavljanje rezultata pilot projekta za mlade Gradske knjižnice Rijeka

U utorak, 15. studenog s početkom u 18 sati u Dječjoj kući će se održati predstavljanje potencijala budućeg odjela za mlade Gradske knjižnice Rijeka kao i razgovor o njegovom nastanku i budućnosti.

“Nakon što su mladi rekli svoje želje, isprobali pilot aktovnosti i zajedno izradili strategiju, vrijeme je da zajedno pogledamo rezultate, planove i ideje. Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima ne može završiti bolje nego predstavljanjem onoga što ćemo raditi i nacrtom toga kako bi sve skupa trebalo izgledati”, poručuju iz Gradske knjižnice Rijeka.

Sudjelovanje na programu je potrebno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr.

Uz predstavljanje rezultata aktivnosti, provedene ankete te načelnog koncepta budućeg odjela za mlade održat će se i mali panel s pravim znalcima teme pa su nam tako gošće Lucija Kero (savjetnica za EU projekte i mlade Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke), Mirela Pašić (stručnjakinja za rad s mladima), Sara Sušanj (radnica s mladima), Jana Ažić (voditeljica Studentskog kulturnog centra u Rijeci) i Katarina Kožul (voditeljica galerije SKC).

Projekt “Gejmanje, vrtlarenje, uključivanje, sviranje…baš to (ne)trebamo?,  poligon za istraživanje potreba i dizajniranje knjižničnih usluga za mlade” usmjeren je na osnaživanje čitalačke kulture i publike mladih na riječkom i širem regionalnom području. Kao što je poznato u kompleksu “Benčić” nastaje nova knjižnica, a koja bi trebala izaći izvan uobičajenih okvira, među ostalim imati razvijen i specifičniji odjel za mlade.

Program se odvija uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari