ODLIČNO IZGLEDA

Galerija | WOW! Pogledajte kako će izgledati nova škola u Rešetarima!

Na 30. sjednici Županijske skupštine prezentiran je projekt izgradnje OŠ Milana Brozović Kastav – Područne škole Rešetari.

Projekt nove škole sa sportskom dvoranom, vrijedan gotovo 18 milijuna eura, koji će se financirati bespovratnim sredstvima, predstavili su resorna pročelnica Edita Stilin i Silvije Novak ispred arhitektonskog ureda 3LHD koji je izradio projekt.

Kako je istaknuto, projekt Područne OŠ Rešetari, Primorsko-goranska županija realizira u suradnji s Gradom Kastvom. Za sada je dobivena građevinska dozvola koja je postala pravomoćna. U tijeku je postupak javne nabave za voditelja projekta te slijedi raspisivanje javne nabave za građevinske radove s opremanjem.

Nova područna škola primit će oko 450 učenika u 16 razrednih odjeljenja. Izgradnjom ove školske zgrade, osigurat će se jednosmjenski rad i cjelodnevna škola. Bruto površina škole iznosi oko 3.000 metara kvadratnih. Najavljen je i početak radova kroz godinu dana.

Škola će “zelenim načinom” sama proizvoditi i 55 Kw električne energije, a imat će igralište na krovu zgrade.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari