LOKALNI IZBORI

Predstavljena lista Možemo! za riječko Gradsko vijeće

Kandidat za gradonačelnika Rijeke i nositelj liste za Gradsko vijeće platforme Možemo! Nebojša Zelič u srijedu je predstavio listu te Ivu Davoriju i Renata Stankovića kao kandidate za svoje zamjenike

Zelič je na konferenciji za novinare istaknuo da je koalicijski partner na riječkoj gradskoj listi Nova ljevica, a uvršteni su i predstavnici kvartovskih građanskih inicijativa Kvart za grad i Kvart za 5.

Prosjek godina kandidata je 38, motivirani su i sposobni, a među njima su znanstvenici, djelatnici u kulturi, poduzetnici i predstavnici drugih zanimanja, naveo je Zelič.

Druga na listi za Gradsko vijeće je Iva Davorija koja, kako je rekao, ima iskustva rada s mladima, suorganizatorica je manifestacija poput Hoda za slobodu i velikog prosvjeda za kurikularnu reformu te članica Centra za ženske studije pri Sveučilištu u Rijeci.

Davorija je istaknula kako namjerava posebnu pažnju posvećivati socijalnim politikama, ostvarenju pravednosti u društvu, provedbi rodno osviještene politike te poticati mlade na sukreiranje grada, da ne budu samo pasivni promatrači zbivanja.

Zelič je Renata Stankovića predstavio kao voditelja brojnih projekata usmjerenih na izgradnju zajednice na gradskoj razini, u suradnji sa sveučilištem i ministarstvima.

Stanković je ocijenio da u Rijeci nisu dovoljno iskorišteni svi potencijali te se zato, u želji da se pridruži mladim ljudima s iskrenim namjerama, uključio u politički rad u okviru ove platforme. Ustvrdio je da je Rijeci potrebna snažna i hrabra vizija transformacije za naredno razdoblje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views