U MRAMORNOJ DVORANI

Predstavljena monografija „25 godina Hrvatsko-turskog društva Rijeka“

U Mramornoj dvorani Guvernerove palače održana je promocija monografije Hrvatsko-turskog društva Rijeka koja donosi presjek četvrt stoljeća rada ovog Društva u Rijeci.

Na dvojezičnoj monografiji radilo je šestero autora, članova Društva Esma Halepović Đečević, Vedran Obućina, Marija Šegota-Novak, Vesna Lukanović, Theodor de Canziani i Ajša Tutić Khalaf, a za prijevod na turski jezik zaslužan je Adrian Markotić.

Monografija tematizira brojne aktivnosti Hrvatsko-turskog društva tijekom 25 godina postojanja poput islamske arhitekture u Rijeci, bilateralnih odnosa i suradnji dviju zemalja, ali i brojna kulturna događanja poput Festivala turske kulture Tur fest.

U ime Grada Rijeke promociji je prisustvovala pročelnica Ureda Grada, Verena Lelas Turak.

Društvo Hrvatsko-turskog prijateljstva osnovano je u Rijeci u studenom 1995. godine s ciljem da se kroz aktivnosti na kulturnom, znanstvenom, sportskom, gospodarskom, religijskom i društvenom planu promiče prijateljstvo između Republike Hrvatske i Republike Turske.

VIDEO DANA:

Pokrovitelji ove monografije su Veleposlanstvo Republike Turske u Zagrebu, ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari