STIGLA JE 31 PRIJAVA

Predstavljeno 20 timova 13. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

Predstavljeno je 20 timova koji čine 13. generaciju korisnika Startup inkubatora Rijeka i koji počinju s procesom inkubacije svojih poduzetničkih ideja koji će trajati narednih osam mjeseci.

Na Javni poziv za ulazak u 13. generaciju korisnika Startup inkubatora Rijeka pristigla je 31 prijava. Po završetku evaluacije, Programsko vijeće inkubatora odobrilo je ulazak 20 timova u novu, 13. generaciju korisnika. Ukupno 47 novih stanara RiHuba, u kojem djeluje Startup inkubator, u idućih osam mjeseci razvijat će svojih 20 ideja te besplatno dobiti podršku u vidu edukacija, praktičnih radionica, mentorstva i savjeta stručnjaka, prostora za rad i prateće infrastrukture, kao i ostale oblike pomoći u okviru Startup inkubatora Rijeka, a sve u cilju ostvarenja svoje poduzetničke vizije.

Timovi 13. generacija Startup inkubatora Rijeka su Regula – kapsula regulirajućeg otpuštanja, a članovi tima su Anna Poropat i Josip Poropat; iza tima Sportday, platforme za sportske aktivnosti stoje Marin Pinjušić, Patrik Ćumurdžić i Marin Žgela; tim Nature box – automatizirani edukativno-ekološki regal za uzgoj vlastitog povrća i razvrstavanje otpada čine Sebastijan Šimek, Dennis Jakus i Vanja Matejčić; tim Biciklističko selo – noćenje, alatnica, praonica i ostalo potrebno za bicikliste čine Igor Grgić i Maja Grgić; iza tima (Lj)eko studio koji se bavi proizvodnjom i prodajom ekoloških artikala obojanih i eko printanih ljekovitim biljkama stoji Andrea Anić Dokmanović; tim Daisy – izrada i prodaja unikatnih ruksaka pod brandom Daisy čini Ivana Barić; tim The VAN – transformacija teretnih vozila u moderno opremljene mobilne kućice te najam istih čine Igor Radeka i Doris Celent Ćućić; članovi tima CVM – samouslužni aparat za žitarice čine Mihovil Tomašić i Zoran Šverko.

Marko Vrban član je tima BEN Assistant – uređaj namijenjen primarno hotelijerskim uslugama; Filip Pravica član je tima qualified.work – platforme za upravljanje verzijama životopisa „skrojenim“ po mjeri za vrstu posla i upravljanje karijerom; iza tima OblakŠAreni – usluga u zajednici koja povezuje skrb o osobama treće životne dobi i djece kroz iskustvo učenja održivog razvoja i komuniciranja nalaze se Mladena Faltin, Ina Žuža, Manda Tadej i Jasmina Puškarić; članovi tima AiReal Estate – digitalna platforma za kupoprodaju i posredovanje u prometu nekretnina čine Megan Valenta i Filip Golub; tim Rundi – virtualni spomenik digitalnim nomadima u Riječko kulturno uranjanje čine Dorijan Radulović i Stephania Ramirez.

 

Ana Dražul i Marina Mrazovac stoje iza tima EPG-Educational Piano Games – inovativne aplikacije za glazbenu edukaciju i učenje sviranja klavira djece predškolskog uzrasta; tim Natuur – organski uzgoj industrijske konoplje i daljnja prerada u gotove proizvode čine Stefano Rudin i Luka Bićanić; tim Plantiful Studio – unikatni primjenjivi umjetnički radovi inspirirani prirodom čine Kristina Čehulić i Lovro Karajić; tim Razvoj socijalne mreže za nautičare za lakšu komunikaciju nautičara, prezentiranje usluga i proizvoda vezanih uz nautički turizam i promoviranje sigurnosti na moru čini Edin Šećerkadić; iza tima Mama, kako si? – Centra za reproduktivno mentalno zdravlje stoje Daria Mladenović i Nina Čikeš Stegić; tim NAUTICO – pomoć u iznajmljivanju brodica pomoću aplikacije čine Filip Frančišković, Pavao Topljak, Moreno Merle i Marino Štiglić; a iza tima SKENER – uvođenje nove vrste skipera koji s gostima, uz osnovnu funkciju upravljanja plovilom, provodi i različite kineziološke i sportske aktivnosti stoje Petar Kir Hromatko, Beti Puž i Filip Vuković.

Svečanom ulasku 13. generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić i Dario Zorić, direktor Regionalne razvojne agencije Porin.

„Malo i srednje poduzetništvo motor je riječkog gospodarstva i vjerujem da ćete i vi, danas, sutra biti dio te priče“, istaknuo je riječki gradonačelnik Marko Filipović i čestitao svim novim korisnicima Startup inkubatora na hrabrosti što su se odlučili otisnuti u poduzetničke vode u ovim izazovnim vremenima. „Cijeli proces inkubacije iz jako zanimljiv i dinamičan, upoznat ćete na svojem putu nove ljude, proći različite oblike edukacije i želim vam na tom putu puno uspjeha i vjerujem kako će neki od vas u budućnosti koristiti i neke druge od mnogobrojnih programa koje Grad Rijeka ima na raspolaganju na poduzetnike“, istaknuo je gradonačelnik Filipović.

Direktor Riječke razvojne agencije PORIN, Dario Zorić jedan je od mentora u Startup inkubatoru i prati generacije korisnika od 2013. godine, odnosno od samog početka programa Startup inkubatora. „Ono što sam ja primijetio tijekom svog višegodišnjeg rada s timovima jest da su poduzetničke ideje iz godine u godinu sve bolje i ozbiljnije. Interesi korisnika su zaista raznoliki, a mi se u sklopu naše mentorske mreže koja također iz godine u godinu raste trudimo dati im maksimalnu podršku na njihovom putu i pritom pratimo svjetske trendove vezane uz mentoriranje, edukaciju i savjetovanje mladih timova“, rekao je Zorić.

Podršku timovima 13. generacije došli su dati i uspješni timovi prethodne generacije korisnika – MM Epoxy Solutions, Terra Nera i Renergo.

Najuspješniji tim 12. generacije Startup inkubatora, MM Epoxy Solutions, Marija Tonković i Matija Vidoš imali su samo riječi hvale za cijeli projekt. „Cijeli proces bio je jako intenzivan i dinamičan i dali smo sve od sebe prilikom razvoja naše ideje. Novčane nagrade najuspješnijim timovima sigurno su dobra motivacija, ali želim istaknuti kako su najvažniji znanje i iskustvo koje smo prilikom cijelog procesa dobili, kao i naravno mnogo ljudi koje smo upoznali i to mi se nekako čini kao najveći benefit“, istaknula je Tonković.

Svoja očekivanja o cijelom procesu inkubacije svoje poduzetničke ideje tijekom narednih osam mjeseci podijelio je i Dorijan Radulović koji zajedno sa Stephanijom Ramirez čini tim Rundi. „Nekoliko godina sam živio u inozemstvu, sada sam se odlučio vratiti, pokušati kod kuće nešto napraviti, a prema svemu što sam saznao, projekt Startup inkubatora čini mi se kao izvrsno organiziran projekt. Očekivanja su da će proces biti intenzivan, da će biti puno rada, ali vjerujem kako nas svih očekuje snažna mentorska podrška na koju ćemo se moći osloniti i to mi se čini jako poticajno“, zaključio je Radulović.

VIDEO DANA:

Startup inkubator Rijeka djeluje kao integralni dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke od 2013. godine, a cilj mu je stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja i podizanje poduzetničkih kompetencija.

U proces inkubacije mogu se prijaviti fizičke osobe koje žele krenuti u poduzetnički pothvat i steći relevantna znanja u području poduzetništva, a sve su usluge inkubatora za korisnike u potpunosti besplatne.

Startup inkubator pruža besplatnu podršku fizičkim osobama u razvoju vlastitih poslovnih ideja i poduzetničkih inicijativa kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja, osiguranje prostora i prateće infrastrukture, podršku u razvoju i provedbi poslovnog plana te novčane potpore najuspješnijim timovima.

Program inkubatora podijeljen je u tri tematska modula: Validacija ideje (1), Razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije (2) te Izlazak na tržište (3).

Do danas je usluge inkubatora koristilo ukupno 195 timova, odnosno 478 korisnika, održano je ukupno 1013 individualnih konzultacija te 332 edukacije.

Najboljim timovima posljednjih triju generacija pružene su novčane potpore u ukupnom iznosu od 525.000 kuna. Mentorska mreža broji oko 50 stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz različitih tematskih područja.

Startup Rijeka se od ožujka 2021. nalazi u sklopu centra RiHub, čime su prošireni njegovi prostorni kapaciteti i omogućena integracija novih usluga poput co-working prostora.

Program i aktivnosti Startup inkubatora realiziraju se u suradnji s partnerima, članovima Programskog vijeća: Riječka razvojna agencija PORIN, Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Obrazovna grupacija PAR, Erste&Steiermärkische Bank i Infobip.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari