PARTNERSKA SURADNJA

Predstavnici HBOR-a posjetili JGL: ”U kriznim vremenima treba ulagati za budućnost”

Čelnici JGL-a uz predstavnike kreditora, Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), obišli su danas radove na izgradnji projekta Integra 2020. Radi se o investiciji vrijednoj gotovo 375 milijuna kuna kojom će ova najveća proizvodna farmaceutska kompanija u hrvatskom vlasništvu integrirati svoje razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete, a koja obuhvaća tri cjeline – istraživanje i razvoj, komercijalnu proizvodnju i logistički centar.

– HBOR nas u kapitalnim ulaganjima i izvoznim aktivnostima uspješno podržava već dugi niz godina, prepoznaje nas kao tvrtku s internacionalnom vizijom, te je i ovo prilika da zahvalimo na snažnoj, partnerskoj suradnji. Nakon potpore u ulaganjima u JGL Pharma Valley, Integra 2020 financirana je najvećim dijelom iz dugoročnog kredita HBOR-a u iznosu od 280 milijuna kuna – naglasio je Mislav Vučić, izvršni direktor JGL-a.

Novi investicijski projekt kompaniji će omogućiti povećavanje kapaciteta sterilne proizvodnje za čak 60 posto te značajno podići razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost za daljnji internacionalni rast u planskom horizontu od desetak godina.

– JGL je jedna od perjanica hrvatskog gospodarstva, društvo koje je pokazalo da domaći poslovni subjekti mogu biti tehnološki inovatori te snažni izvoznici na međunarodna tržišta, i to u branši koja zahtijeva izuzetno sofisticirane proizvode. Radujem se što je HBOR dio rasta i razvoja JGL-a. Uvjeren sam da ćemo s JGL-om i u budućnosti surađivati te kreditiranjem i osiguranjem izvoza pružati podršku njihovim novim uspjesima – istaknuo je prilikom posjeta Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a.

– Iznimno je značajna uloga Vlade RH i HBOR-a u dijelu poticanja izvoznika i proizvodnih kompanija s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Ponosan sam što u JGL-u, usprkos krizi, uspješno nastavljamo s investicijama koje su ulog u našu budućnost, a uz koje stremimo daljnjim iskoracima na globalnom tržištu zdravlja. Posebno je značajno što će nam projekt Integra 2020, kroz nove istraživačko-razvojne kapacitete, omogućiti još čvršće umrežavanje sa znanstveno-nastavnim sektorom, kao i jačanje platforme za daljnji rast naše zemlje u području farmaceutsko-biotehnološkog razvoja – zaključio je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari