U NOVOM VINODOLSKOM

Predstavnici vojvođanskih Hrvata posjetili PGŽ; Komadina: “Manjine moraju biti most suradnje između naroda”

U Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog održan je prijem delegacije Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Novinsko-izdavačke ustanove “Hrvatska riječ”.

Prijem je održan u sklopu višednevnog boravka delegacije u Novom Vinodolskom, a uz ministar Olega Butkovića, župana Zlatka Komadinu i gradonačelnika Tomislava Cvitkovića, prijemu su prisustvovali predsjednica HNV-a Jasna Vojnić, ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov te ravnatelj Novinsko-izdavačke ustanove Ladislav Suknović.

Razgovaralo o nastavku suradnje Županije i Grada s ovim institucijama, društvenom položaju Hrvata u Vojvodini te drugim temama.

„Vaš rad i napori za ostavarivanje prava Hrvata u Vojvodini, nama u Hrvatskoj su iznimno važni. Vlada RH i predsjednik Vlade čine sve što je moguće da vam pomognu i vjerujem da možemo doprinijeti da Hrvati u Srbiji budu zastupljeniji te da ostvare prava kao što ih ima srpska zajednica u Hrvatskoj“, izjavio je ministar Oleg Butković.

Manjine moraju biti most suradnje između naroda

„Važno je reći da manjine moraju biti most suradnje između naroda, kako srpska manjina u Hrvatskoj, tako i hrvatska manjina u Srbiji. Postoje neki prijepori iz naše nedavne povijesti, ali vjerujem da se pametnom politikom svih nas ti odnosi mogu unaprijediti“, izjavio je župan Komadina.

Predstavnici vojvođanskih Hrvata zahvalili su na gostoprimstvu, pomoći njihovoj zajednici u Srbiji te suradnji koja se njeguje dugi niz godina.

Među ostalim, gosti su domaćinima predstavili izazove s kojima se nosi hrvatska zajednica u Srbiji i izrazili zadovoljstvo potporom koja jača osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu, ali i pomaže u naporima za ostvarivanje prava i snažniju uključenost u javni i politički život Srbije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari