JEDAN OD KLJUČNIH AKTERA HRVATSKOG TURIZMA

Predvodnik zelene tranzicije nautičkog sektora, ACI d.d. novi je član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA)

Idi na originalni članak

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA), kao prvo udruženje stručnjaka u Republici Hrvatskoj koje se isključivo bavi temama klimatskih promjena i politika, u svoje je članstvo uključio Adriatic Croatia International Club – ACI d.d.

Oglas

Nacionalni nautički lanac Republike Hrvatske prepoznat je kao jedan od ključnih aktera hrvatskog turizma koji za cilj ima implementaciju održivijih poslovnih modela te digitalizacije i provođenje energetske transformacije nautičkog sektora čitave regije. Briga za očuvanje ekosustava i odgovorno gospodarenje okolišem zajedničke su vrijednosti kojima streme i IICA i ACI kao najnoviji član Instituta. U godinama koje slijede kroz zajedničko će djelovanje dvije strane integrirati nove klimatske ciljeve u kontekstu ostvarenja održivijih poslovnih modela te naposljetku očuvanja planeta.

ACI d.d. kao lider na nautičkom tržištu Hrvatske i Mediterana te Društvo od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku kroz koncesijski model gospodari s 22 lokacije diljem jadranske obale, od Umaga na krajnjem sjeveru pa sve do Dubrovnika na jugu. Također, nacionalni nautički lanac je i regionalni predvodnik u digitalnoj transformaciji i zelenoj tranziciji u nautičkom turizmu, a članstvom u Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), kompanija dodatno učvršćuje svoju stratešku usmjerenost prema zelenoj tranziciji i okolišnoj održivosti turizma Republike Hrvatske.

„S obzirom na to da upravljamo jednim od najvažnijih resursa kojima naša država raspolaže, odgovornost koju snosimo neusporedivo je veća u odnosu na druge kompanije. Održivi razvoj te integriranje ESG kriterija za nas ne predstavlja samo trend za jačanje imidža, već apsolutni imperativ u svim segmentima našeg poslovanja. Takvom smo cilju posvećeni već duže vrijeme na svim poslovnim razinama, te sukladno tome, u suradnji s akademskom i stručnom zajednicom razvijamo visokotehnološka rješenja s ciljem, ne samo očuvanja čistoće mora i okoliša, već i s ciljem stvaranja zelenijih, održivijih i učinkovitijih modela gospodarenja pomorskim dobrom, upravo za generacije koje dolaze poslije nas“, istaknuo je dr. sc. Ivan Herak, član Uprave za financije, korporativno pravo i ljudske resurse, ACI d.d.

„Vjerujemo kako će upravo ACI d.d. svojim educiranim pristupom, pa i u području ESG-a, uspjeti promicati održivije prakse, a njegovim pridruživanjem Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA) ostvaruje se ulaganje u održivost i cirkularnu ekonomiju koja od svih dionika zahtijeva povezivanje i jačanje suradnje, otvoreni dijalog te stalnu edukaciju. Zahvaljujemo ACI d.d. na ukazanom povjerenju da će upravo kroz zajednicu našeg članstva u svakom trenutku biti na „pravom mjestu“ za najnovije informacije, edukacije i usmjerenja prema postizanju zajedničkog cilja razvoja našeg gospodarstva uz očuvanje okoliša i klime, našeg mora i bioraznolikosti te postizanje potpune klimatske neutralnosti do 2050. godine“, istaknula je Marija Pujo Tadić, predsjednica IICA-e.

ACI d.d. već sada aktivno sudjeluje u provedbi Europskog zelenog plana, Strategije održivog razvoja hrvatskog turizma te ostalih strateških dokumenata.  Jedan je od ključnih aktera domaćeg turizma, a uz članstvo u IICA-i kompanija će nastaviti kontinuirano voditi računa o brizi za održivije i odgovornije očuvanje ekosustava te pravovremeno implementirati nove održive prakse prilikom gospodarenja jednim od najvrjednijih resursa društva – morem.

Exit mobile version