USPJEŠNA SURADNJA

Video | Premijer Plenković u Opatiji na proslavi 20. obljetnice Hrvatske zajednice županija govorio i o ‘vrućim’ temama

Primorsko-goranska županija domaćin je proslave 20. obljetnice Hrvatske zajednice županija. Više u videoprilogu!

Godina 2023. je godina velikih obljetnica – obilježava se 30 godina od formiranja lokalne i regionalne samouprave, 20 godina Hrvatske zajednice županija te 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Hrvatska zajednica županija u Opatiji je danas svečano obilježila dva desetljeća od osnutka, a inicijativa za osnivanje zajednice potekla je upravo iz Primorsko-goranske županije

Ova organizacija regionalne samouprave koja zajednički raspravlja teme od interesa svih županija tijekom 20 godina postojanja opravdala je svoje postojanje, rečeno je na svečanosti u Opatiji.

Hrvatski župani istaknuli su dobru suradnju s državnim vrhom.

Posljednjih sedam godina provode se redoviti šestomjesečni susreti s predstavnicima Vlade o ključnim razvojnim prioritetima.

Prvi predsjednik Hrvatske zajednice županija, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zahvalio je kolegama županima na dosadašnjoj suradnji te još jednom istaknuo nužnost decentralizacije, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari