PRESKUPO! Zasad ništa od sustava za zasnježenje na Platku – županijski vijećnici protiv izgradnje

Foto: Ilustracija

Na 13. sjednici Županijske skupštine vijećnici su dali jednoglasnu podršku novoj školi „Jelenje- Dražice“

U Konferencijskoj dvorani „Transadria, završila je je 13. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije

Skupština je započela aktualnim satom na kojem je županu postavljeno pitanje o planu restrukturiranja Uljanika i u kojoj je fazi taj dokument. Župan Komadina odgovorio je da je nedavno na tu temu razgovarao i s premijerom te zatražio da se ubrza procedura usuglašavanja jer se približava 22. srpnja kao krajnji rok da se program uputi u Bruxelles.

“Rekao sam da se formira ekspertni tim nadležnih ministarstava, gospodarstva i financija, pa ako treba donese i neki lex zakon jer o usvajanju tog plana ovisi opstanak i Uljanika i 3.maja“, rekao je župan.

Vijećnike je također zanimalo je li sukladno zaključcima zajedničke sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Rijeke, upućen dopis Upravi Uljanika sa zahtjevom da kažu kada će vratiti 524 milijuna kuna posuđenih od 3.maja. Odgovoreno je da je pismo otišlo ali da odgovora nema.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu odluke o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole Jelenje-Dražice, projekt kojeg su vijećnici jednoglasno podržali. Ukupna vrijednost ove investicije Iznosi 33,5 milijuna kuna, PGŽ će sudjelovati s 60, a Općina Jelenje s 40 posto sredstava.

Nakon što je dio oporbenih vijećnika kritički komentirao prijedlog Odluke o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenje sadržaja na Platku a u kojoj se konstatira da je nakon provedene javne nabave došlo do uvećanja planiranih troškova za preko 5 milijuna kuna kao posljedica dizanja cijene građevinskih radova, župan je taj prijedlog povukao iz rasprave.

„Platak je strateški projekt Primorsko-goranske županije koji je usvojen od strane Županijske skupštine, to nije naša zakonska obaveza nego želja da stvorimo mjesto kvalitetnijeg života našim mladima i građanima u smislu izletničkog i rekreativnog turizma i sporta, kako zimskog tako i ljetnog. Došli smo do razdjelnice kad treba uložiti desetine milijuna kuna u zimski dio, a to je sustav zasnježenja sa akumulacijskim jezerom i novom generacijom topova za snijeg. Javna nabava je pokazala da je iznos porastao s obzirom da se oporavilo tržište građevinara, za 5 odnosno 7 milijuna te su se pojavile sumnje da se preolako troši novac na što sam prekinuo sumnju i naložio službama da raspišu novi javni natječaj i da se utvrdi da li to stvarno toliko košta te da se u međuvremenu otvori e-savjetovanje s građanima da li žele da se javni novac i dalje usmjerava u razvoj Platka”, rekao je župan.

U nastavku sjednice usvojene su sve odluke s dnevnog reda 13.sjednice Županijske skupštine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari