“PRIČE O SAMOĆI” Poznati pisac Miro Gavran gostuje u Gradskoj knjižnici Rijeka

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Jedan od najvažnijih i najproduktivnijih hrvatskih književnika gostuje u Gradskoj knjižnici Rijeka

srijedu 6. 11. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka, a u suradnji s izdavačem Mozaik knjigom gostuje poznati i produktivni autor Miro Gavran. Razgovor s autorom moderirat će novinar i književnik Davor Mandić.

Trideset godina nakon objavljivanja kultne zbirke priča Mali neobični ljudi (1989.), koja je imala čak pet izdanja, Miro Gavran izlazi pred čitatelje sa zbirkom Priče o samoći (2019.) u kojoj na još sugestivniji i koncizniji način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom – tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je autor sabrao deset neobičnih priča čiji će vam se junaci krišom zavući pod kožu.

U njihovim tugama, razočaranjima, radostima i emocijama s lakoćom ćete pronaći i djeliće svoga života. Najprevođeniji hrvatski književnik ponovno je napisao knjigu za književne sladokusce koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Miro Gavran suvremeni je hrvatski autor. Djela su mu prevedena na 40 jezika. Njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je otprilike 350 kazališnih premijera diljem svijeta koje je pogledalo više od četiri milijuna ljudi.

Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima. Taj kazališni festival od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom GAVRANFEST.

Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu proteklih dvadesetak godina.

Miro Gavran objavio je deset romana za odrasle: Zaboravljeni sin, Kako smo lomili noge, Klara, Margita ili putovanje u prošli život, Judita, Krstitelj, Poncije Pilat, Jedini svjedok ljepote, Kafkin prijatelj i Nekoliko ptica i jedno nebo, te zbirku kratkih priča Mali neobični ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja