POSEBNO IZDANJE

Pridružite se ove subote Opatija Nordic Walk Challenge i testirajte svoje granice!

U subotu, 11. svibnja, održat će se posebno izdanje već dobro poznatog nordijskog hodanja u Opatiji i povezati zeleno-plave dijelove Opatije i njenog zaleđa

Jedinstven događaj čeka sve obožavatelje nordijskog hodanja i pješačenja, jer Turistička zajednica grada Opatije u suradnji s Nordic Walking Team Opatija i KŠR Gorovo priprema pravi izazov.

Povodom obljetnice 180 godina organiziranog turizma i nastavka tradicije nordijskog hodanja u Opatiji koje traje već 10 godina, organizatori su povezali nekoliko tradicionalnih ruta u jednu veliku kružnu stazu koja obuhvaća gotovo cijelo područje grada Opatije i biti to će doista jedinstven događaj.

U subotu 11. svibnja, s polaskom u 9:00 sati ispred Ville Angioline započet će Opatija Nordic Walk Challenge koji će spojiti zeleno-plave dijelove Opatije i njenog zaleđa. Kružna staza, dužine 23,6 kilometara, obuhvatit će naselja Opatiju, Volosko, Pobre, Poljane, Dobreć, Oprič, Iku i Ičiće i pravi je kondicijski izazov za hodače.

Sudionici će moći odabrati hodanje i po pojedinim etapama tj. kraće dionice kroz dvije kontrolne točke na kojima će moći završiti ili započeti pohod. Prva kontrolna točka je Put za Plahuti (kod stepenica Veprinački put), 9 km od starta, sa predviđenim vremenom dolaskom oko 11:30 sati, a druga kontrolna točka je trg Ika, 18 km od starta, sa predviđenim dolaskom oko 14:00 sati. Cijela staza ima tri etape:

etapa 9 km (Villa Angiolina-Preluk-Pobri-Carmen Sylva-Put za Plahuti): srednje teška (ravno kretanje i uspon)
etapa 9 km (Put za Plahuti-Poljane-sv. Petar-Dobreć-trg Ika): srednje teška (uspon i spuštanje)
etapa 5,6 km ( trg Ika-Lungomare-Villa Angiolina): lagana (ravno kretanje).
Na kontrolnim će točkama sudionike čekati okrjepa.

Nordijska hodanja predvodit će licencirani vodiči, a organizatori osiguravaju 70 pari štapova za hodanje. Sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost. Obavezna prikladna odjeća i obuća. Prijave su moguće ispred Ville Angioline prije početka hodanja te na kontrolnim točkama.

Nordijsko hodanje u Opatiji održava se već 10 godina i postalo je „zaštitnim znakom“ našeg projekta „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“. Šetnje povijesnim stazama Opatije uz licencirane vodiče odlično su prihvaćene i od naših građana i turista. Pozivamo sve da zdrave navike stave na prvo mjesto te da se pridruže i našem novom, jedinstvenom hodačkom izazovu „Opatija Nordic Walk Challenge“ i testiraju svoje granice, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari