KREĆE SE U 10

Pridružite se ove subote u vođenu šetnju po kastavskoj šumi

Nova vođena Šetnja po Loze i Lužine uz Radovana Brnelića kreće u subotu, 18. 09. 2021. u 10:00 sati s kastavske Fortice.

Ljetne vrućine polako su iza nas, pa je ovo pravo vrijeme za pohod po prirodi kastavske okolice. Sudionici će iz stare jezgre Kastva preko Crekvine ući u kastavske šumske ljepotice. Kroz Brnine uz Spinčićev breg doći će do sela Cari, koje pomalo nestvarno u šumi, obraslo bršljanom i mahovinom odolijeva šumskoj vegetaciji.

VIDEO DANA:

Jedino napušteno selo u Kastafštini dočarati će im življenje na ovim područjima u neka davna vremena. Uz stare granične kamene vratit će se u prošlost kad je ovo područje bilo podijeljeno rapalskom granicom. Šumski putići i staze voditi će ih do sela Brajani te lakšim usponom, uz vrh Stanić do raskrsnice puteva koje vode na Brezu i Kastav. Nastavak pješačenja vodi do omiljene destinacije za kraće šetnje –  Zvirića. Nakon kraćeg odmora nastaviti će nizbrdo u Kastav i time upotpuniti šetnju šumskim prostranstvima u okolici Grada na brege.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari