PRIHODI POVEĆANI ZA 50 POSTO: Zračna luka Rijeka za iduću sezonu ima i potvrđena 4 nova avioprijevoznika

Zračna luka Rijeka uz rekordan rast prometa povećala je u 2018. godini prihod za 50 posto

Zračna luka Rijeka 2018. godinu obilježava kao godinu u kojoj je oborila sve povijesne rekorde, ostvarivši ukupan promet od 183.606 putnika, 4.655.866 tona tereta te 5.460 operacija, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su o rezultatima ali i tekućim investicijama izvijestili zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Tomislav Palalić.

Uspjeh kao rezultat brojnih aktivnosti

Istaknuto je da je ovako značajan rast putničkog prometa rezultat brojnih aktivnosti, napora, ali i financijskih sredstava koje su Uprava Zračne luke Rijeka, u suradnji sa Primorsko-goranskom županijom, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom turizma, HTZ i TZ Kvarnera, uložili u uvođenje novih zračnih linija, kao i produljenje perioda operacija postojećih linija.

Sukladno navedenim rekordnim rezultatima rasta prometa Zračna luka Rijeka bilježi i rekordne financijske rezultate. U 2018.godini ostvaren je ukupan prihod od gotovo 29 milijuna kuna što je rast od gotovo 50% u odnosu na 2017.g., sa rekordnom dobiti od gotovo 2,3 milijuna kuna.

Zabilježen i rast zaposlenih

Uz rast prometa i prihoda podrazumijeva se i rast zaposlenih, kojih je na vrhuncu sezone u 2018. bilo gotovo 100, a prvi put u povijesti je Zračna luka Rijeka zadržala i preko zime 50 posto novozaposlenih sezonskih radnika kako bi ih se sačuvalo za iduću sezonu u kojoj se očekuje daljnji rast prometa.

Što se tiče infrastrukturnih i ostalih ulaganja, u 2018. Zračna luka Rijeka je iz vlastitih sredstava te kapitalnih pomoći Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Primorsko-goranske županije nabavila nužnu opremu za povećanje sigurnosnih i prometnih standarda, kao i povećanje vatrogasne kategorije aerodroma.

U tijeku rekonstrukcija zgrade putničkog terminala

Izgrađen je semafor na raskrižju prometnica DC-103 i DC-102, a u tijeku je i rekonstrukcija zgrade putničkog terminala koja obuhvaća postavljanje nove stolarije i fasade čime će biti dovršena i posljednja faza rekonstrukcije zgrade započeta još 2012.godine od kada su značajna sredstva uložena u uređenje čitavog interijera zgrade. U posljednjih 7 godina u infrastrukturni razvoj Zračne luke Rijeka uloženo je preko 35 milijuna kuna kapitalnih pomoći od čega je Primorsko-goranska županija uložila 3,5 milijuna kuna.

Direktna redovna linija Rijeka-Beograd

Zračna luka Rijeka za iduću sezonu ima potvrđena i 4 nova avioprijevoznika: TUI, Volotea, Lufthansa i Air Serbia koji će letjeti na 3 nove destinacije: London Gatwick, Marseille i Beograd.

Uvođenje direktne redovne linije Rijeka-Beograd koja starta u svibnju predstavlja vrlo značajan iskorak za našu regiju, budući je ista uvedena nakon gotovo 30 godina.

Uz navedene nove aviokompanije, trenutno se pregovara o mogućem uvođenju još nekih linija a potvrđen je i ostanak ovogodišnjih novih avioprijevoznika: Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven, koji je značajno povećao broj letova. Linija kreće već u travnju 2019., a u srpnju i kolovozu prometovati će čak 4 puta tjedno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari