'POGON NOVIH IDEJA'

Prijavi se u riječki Startup inkubator i pokreni svoj posao

Startup inkubator pruža svu potrebnu podršku da svoju poslovnu ideju pretvorite u posao, i to potpuno besplatno.

Razmišljate kako pretvoriti hobi ili ideju u vlastiti posao, ali ne znate odakle krenuti? Već neko vrijeme želite biti ‘sam svoj majstor’, ali još uvijek vam trebaju odgovori na brojna pitanja? Niste sigurni je li vaša ideja dovoljno dobra, a želite izbjeći rizike i neuspjeh? Ako su vaši odgovori DA, onda je Startup inkubator pravo mjesto za vas.

ŠTO JE STARTUP INKUBATOR?

Najjednostavnije rečeno, Startup inkubator predstavlja mjesto koje vam pruža svu potrebnu podršku da neku poduzetničku ideju ili inicijativu razvijete i pretvorite u posao, neovisno koliko mala ili velika ona bila. Od jednostavnih usluga i proizvoda pa sve do inovacija, u Startup inkubatoru pomažemo korisnicima da dobiju potrebna znanja, podršku stručnjaka, radni prostor, novčane potpore i mnoge druge usluge, a sve u cilju da vas osnažimo za prve poduzetničke korake.

Zvuči predobro da bi bilo besplatno, no zaista tako i jest. Startup inkubator je dio Grada Rijeke – Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte te su sve njegove usluge za korisnike u potpunosti besplatne.

U TIJEKU SU PRIJAVE ZA 15. GENERACIJU KORISNIKA

Startup inkubator ove je godine proslavio svoj 10. rođendan, a u tom desetljeću bio je Pogon novih ideja za čak 14. generacija korisnika. Upravo ‘punimo’ 15. generaciju, čiji dio možete postati i vi, i to samostalno ili u timu. Sve što je u ovom trenutku potrebno je ispuniti jednostavnu e-prijavnicu koja se nalazi na mrežnoj stranici Startup inkubatora startup.rijeka.hr. Do sada je kroz naš pogon prošlo 549 korisnika s 234 poslovne ideje pa zašto ne biste i vi?!

ŠTO VAS OČEKUJE U INKUBATORU

Besplatni inkubacijski program u trajanju od osam mjeseci uključuje:

  • 35+ radionica i predavanja za stjecanje znanja i vještina koje su vam potrebne kao budućem poduzetniku
  • radni prostor u centru RiHub s brzim internetom u trajanju od godinu dana
  • mentorsku podršku u razvoju poslovne ideje: 56 stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz raznih područja stoje vam na raspolaganju za individualno savjetovanje i specifična pitanja
  • stručnu pomoć u izradi, vrednovanju i provedbi poslovnog plana
  • savjetodavnu podršku u izradi prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom
  • povezivanje s potencijalnim investitorima i međunarodnom startup scenom
  • mogućnost sudjelovanja na nacionalnim i međunarodnim startup natjecanjima
  • novčane potpore za tri najuspješnija tima generacije namijenjena pokretanju poslovanja u Rijeci.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Startup inkubator namijenjen je isključivo fizičkim osobama koje u trenutku prijave nemaju registriran vlastiti poslovni subjekt. Prijaviti se možete samostalno ili u timu.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave se podnose isključivo online putem na startup.rijeka.hr/HR/prijava/ do 8. listopada 2023. godine.

ŠTO NAKON PRIJAVE?

Sve prijave prolaze postupak vrednovanja. Ocjenjuje se motiviranost i spremnost tima za razradu ideje te inovativnost, tržišni potencijal i stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava.

KAD ZAPOČINJE INKUBACIJSKI PROGRAM?

15. generacija korisnika započet će program inkubacije u drugoj polovici listopada 2023. godine, a predviđeni završetak je u lipnju 2024. godine.

INFORMACIJE I KONTAKT

Više informacija potražite u tekstu javnog poziva.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju na 051/209 940 ili putem e-maila: startup@rijeka.hr.

Startup inkubator integralni je dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke.

Evo što su o svojim iskustvima rekli neki od korisnika:

Prije samo osam mjeseci naše su ideje bile tek misao u našim glavama. Osam mjeseci kasnije – otvoreni obrti, firme, realizirani projekti, definirane strukture, ojačane vizije i mi sami kao poduzetnici. A tek prijateljstva! A tek podrška i umrežavanje! Hvala na sjajnoj energiji, na svim podrškama, na motivaciji i zagrljaju, suzi i smijehu. Čast mi je bila proći cijeli ovaj proces s vama!”

Ivona Nikolajević, tim Japanski Ofuro Spa, finalist 14. generacija korisnika

“Ovo ćemo pamtiti cijeli život! Ne samo nagradu, ona je došla kao šlag na kraju, nego ljude i trenutke koje smo proživjeli zajedno. Od uspona do padova, međusobne podrške, pjevanja, plesanja, nazdravljanja… A sve se to lijepo objedinilo na slavlju Demo dana! Hvala svima na podršci!”

Ana Agneza Širić i Nika Maršić, tim Annika., pobjednici 14. generacije korisnika i dobitnici novčane potpore od 15.000,00 eura.

“…A onda je došao Startup inkubator! Spoj kreativnih ljudi, super voditeljica i predivnih mentora. Ljudi koji su jedno malo sjeme od ideje pretvorili u magični maslačak spreman da se otpuhne u svijet. Premalo je riječi da zahvalim svima koje sam upoznala na ovom putu, da zahvalim na svakoj lijepoj riječi i konstruktivnoj kritici, vjetru u leđa i mnogim divnim gestama.“

Nikolina Kovačević Ganić, tim Tersus, drugo mjesto u 14. generaciji korisnika i dobitnik nagrade u iznosu 7.000,00 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari