JAVNI POZIV

PRIJAVITE SE! Grad Rijeka dijeli subvencije za poduzetnike početnike u iznosu do 4.000 Eura

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Grad Rijeka je putem Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte objavio Javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora po mjeri Subvencioniranje troškova poduzetnika početnika.

Javni poziv namijenjen je poduzetnicima odnosno subjektima malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem na području grada Rijeke, a nepovratne potpore dodjeljuju se za troškove izvršenog ulaganja pri pokretanju gospodarske aktivnosti, odnosno za: nabavu opreme, alata, inventara i zaštitnih sredstava, uređenje poslovnog prostora, izradu poslovnog plana, potrebnu izobrazbu za obavljanje osnovne djelatnosti, nabavu poslovnih softvera te izradu mrežne stranice i vizualnog identiteta tvrtke.

Poduzetnici putem ovog natječaja mogu ostvariti nepovratne potpore u visini od 80% prihvatljivih troškova, a najviše 4.000,00 eura.

Za provedbu ove mjere u proračunu Grada Rijeke je za 2024. godinu osigurano ukupno 150.000,00 eura.

Javni poziv objavljen je na portalu Grada Rijeke, a prijave se zaprimaju od 24. lipnja 2024. godine u 08,00 sati do 12. srpnja 2024. godine do 16,00 sati.

Prijave se zaprimaju isključivo on-line putem portala eUsluge Grada Rijeke, rubrike Poduzetništvo, gdje se nalaze detaljne upute o postupku podnošenja prijava, kao i kontakti na koje se mogu dobiti dodatne informaciji.

Dodjela subvencija poduzetnicima u okviru ovog javnog poziva dio je Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke kojeg čini ukupno 11 mjera, a  putem kojih Grad Rijeka od 2008. godine subvencionira poduzetnike, odnosno dodjeljuje nepovratne potpore.  Mjere subvencioniranja tijekom godina su mijenjane i nadopunjavane, a sve u skladu s interesima i potrebama riječkih poduzetnika.

U 2024. godini kroz Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva ukupno je za subvencioniranje poduzetnika u proračunu Grada Rijeke osigurano više od pola milijuna eura, dok je od 2008. godine kroz taj program dodijeljeno oko 2 tisuće nepovratnih potpora/subvencija u ukupnom iznosu od 3,9 milijuna eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari