Prijavite se na radionicu video reportaže u Art kinu namijenjenu članovima Filmskog kluba 54+

Od utorka, 13. studenoga do petka, 16. studenoga Art-kino organizira radionicu video reportaže namijenjenu članovima Filmskog kluba 54+

Oni će tijekom četverodnevne radionice imati priliku savladati osnove snimanja i montiranja video reportaže. Radionica će se održati u Mini Art-kinu, a vodit će je redateljica i novinarka Sanja Kapidžić.

Cilj radionica video reportaže je približiti sudionicima proces kreiranja medijskog proizvoda. Radionica se sastoji od kraćeg teorijskog dijela i praktičnog rada na terenu, odnosno usvajanja specifičnih vještina produkcije digitalnih audio-video sadržaja i razumijevanje osnovnih elemenata audio vizualnog sadržaja (slaganje priče, snimanja digitalnom kamerom, tehnika digitalne montaže…).

Tijekom prva dva dana radionice, 13. i 14. studenog, sudionici će se upoznavati s tehničkom stranom snimanja videa i zvuka te osmišljavanjem video reportaže.

Drugoga dana također slijedi i prvo snimanje materijala za video reportažu, a program radionice 15. studenog bit će posvećen pregledavanju, komentiranju i odabiru snimljenog materijala koji će biti iskorišten u reportaži.

Zadnjeg dana radionice, 16. studenog, voditeljica radionice će montirati odabrani materijal u reportažu, dok će polaznici pratiti proces montaže.

Broj polaznika radionice je ograničen, stoga se zainteresirani članovi Filmskog kluba 54+ pozivaju da se čim prije prijave.

Ukoliko niste član Filmskog kluba 54+, a navršili ste 55 godina i željeli biste sudjelovati u radionici, možete se učlaniti na početku radionice, u utorak 13. studenog, na redovnim sastancima Filmskog kluba 54+ svake druge srijede i tijekom redovnog radnog vremena blagajne Art-kina.

Za sve sudionike radionice Art-kino će osigurati jelo i piće.

Polaznicima koji uspješno prođu sve faze ove četverodnevne radionice bit će ponuđena mogućnost da se samostalno okušaju u snimanju video reportaža s budućih događanja i aktivnosti organiziranih u okviru projekta Art-kina Moja filmska priča. Idući sastanak Filmskog kluba 54+ je u srijedu, 14. studenoga u 18 sati.

O voditeljici radionice:

Sanja Kapidžić rođena je u Rijeci 1978. Aktivna je članica Filmaktiva od 2008. unutar kojeg je realizirala niz kraćih autorskih video radova i surađivala na projektima dokumentiranja plesnih predstava i performansa. Također sudjeluje kao mentorica u raznim edukacijskim projektima istog kolektiva.

U suradnji s Marinom Lukanovićem, kao asistentica videa i snimateljica, sudjelovala u realizaciji dokumentarnog filma o zgradi HNK Ivana pl. Zajca “Po riječki” i predstavi “Diskretni šarm buržoazije” u produkciji HNK Ivana pl. Zajca. Kao snimateljica sudjeluje u projektu “Preuzmimo Benčić” (2014.) autorice Althee Thauberger za kanadsku art-fundaciju Musagetes.

Kooautorica je dokumentarnih filmova “Prostorna pravda” i “Plenumovi”. Dugogodišnja suradnica na edukativnim projektima Art kina Croatia u Rijeci. Radi kao video reporterka/novinarka za portal Moja Rijeka.

Kontakt za prijavu na radionicu:

Saša Marcan, suradnik za program
email: projekti@art-kino.hr
telefon: 051 445 742 (od 8 do 16 sati)

Voditeljica radionice: Sanja Kapidžić
Mjesto održavanja radionice: Mini Art-kino
Termin održavanja radionice:
13., 15. i 16. 11. 2018. | svaki dan: 10:00—15:00
14. 11. 2018. | dvokratno: 10:00—13:00 i 17:30—19:30

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views